Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Deze website wordt gehost door:

Nova vuurwerk

DVS brandbeveiliging

credit-cardaanvragen

Lotgering

brandblusserxl.nl

P2000shop

Dronekopen.nl

Prins Lifestyle

Langstraatvandaag.nl

Brandblusser

Autobedrijf Vrijhoeven

Brandweer redt kat uit boom aan de Vuurdoornhof Waalwijk

Bericht geplaatst op // 2295 keer bekeken

Op woensdag 12 maart 2014, rond de klok van 13:45 uur, kreeg de brandweer van Waalwijk een melding van een kat in de boom aan het Vuurdoornhof.

Kinderen die buiten aan het spelen waren in de speeltuin zagen een kat hoog in de boom zitten. Eén van de kinderen, een jong meisje nog, vond dit zo erg voor de kat dat ze meteen met haar mobiele telefoon 112 belde. Ze vertelde aan de meldkamer dat er een kat vast zat in de boom en dat ze dit heel erg vond.

De brandweer rukte groots uit, ook een hoogwerker werd ingezet. De kat vond de hulp van de brandweer niet fijn en besloot het hogerop te zoeken.

Uiteindelijk is het de brandweer gelukt om de kat te pakken te krijgen. De kinderen en ouders, die stonden te kijken, klapten en onder gejuich werd de kat op de begane grond weer vrijgelaten. Het meisje dat 112 had gebeld, kwam naar de fotograaf en vroeg: 'Ben ik nu bekend geworden?' Alle kinderen waren erg blij dat de brandweer in actie was gekomen.

Advertentie

BrandblusserXL Dronekopen.nl

Laatst aangepast op 12 maart 2014 18:34

Reacties  

#1 Richard 12-03-2014 17:00
moet niet gekker worden. Voor een kat? Voortaan maar meteen 112 bellen als ze hier proberen in te breken? Want als je dan belt komt er helemaal niemand.Netjes het 0900 nummer gebeld.Was niet echt belangrijk volgens hen.Volgens mij wel. Achterdeur laten repareren, nieuw slot, schilderwerk enz. En over de psychishe schade maar niet te spreken. Sorry hoor. Ben echt wel een dierenvriend.Ma ar dit verschil maken vind ik wel erg.
#2 wilma 12-03-2014 18:00
Nou Richard, ik ben het wel een beetje met je eens. Al ben ik vegetariër en houd dus heel veel van dieren, dit vind ik wel een beetje overdreven. Bovendien kan de kat gewoon zelf weer naar beneden.
Wat als er op dat moment ergens een grote brand is? Zoals de Drunense duinen?
Kat laten zitten en direct vertrekken? Want dat was weer wel heel goed aangepakt. Ja het verschil tussen kat en inbraak is wel groot.
#3 Ozzie 12-03-2014 20:38
Die laatste foto... haha, kat glipt weg... op naar de volgende boom :)

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.