Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Deze website wordt gehost door:

Nova vuurwerk

DVS brandbeveiliging

credit-cardaanvragen

Lotgering

brandblusserxl.nl

P2000shop

Dronekopen.nl

Prins Lifestyle

Langstraatvandaag.nl

Brandblusser

Autobedrijf Vrijhoeven

Politie erkent fouten rond moord: Linda van der Giesen (28) meldde dat John F. een wapen zou hebben

Bericht geplaatst op // 3095 keer bekeken

De politie heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar bedreigingen van Linda van der Giesen, de 28-jarige vrouw uit Zevenbergen die maandag bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk is doodgeschoten. Linda had bij de politie gemeld dat haar ex-vriend, John F. uit Zevenbergen, mogelijk een vuurwapen zou hebben. De politie heeft de urgentie van de informatie onvoldoende ingeschat. Achteraf had huiszoeking moeten worden gedaan om naar het wapen te zoeken.

Dat zei de politie woensdag op een persconferentie in Oosterhout over de moordzaak. Linda gaf de informatie over het vuurwapen 'van horen zeggen' per e-mail door nadat ze eerder al aangifte had gedaan. Politiechef Dick Schouten zei dat achteraf moet worden vastgesteld dat het 'bijzonder spijtig' is, dat het zo is gelopen.

De dood van Linda is bij de politie 'ingeslagen als een bom'. "Dit raakt ons in het hart, in het lijf."

Volgens Schouten zal tot de bodem worden uitgezocht hoe het heeft kunnen gebeuren. De politie heeft nog geen excuses aangeboden maar vermoedt dat dit zoals het er nu uitziet wel nodig is. Tussen Linda en John F. was sprake van een 'complexe relatie', waarbij over en weer aangiftes en meldingen zijn gedaan. Volgens de politie hebben verschillende exen aangifte tegen de verdachte gedaan.

Linda deed op 2 en 8 augustus melding dat de vermoedelijke schutter in het bezit zou zijn van een vuurwapen, de politie zag niet genoeg aanleiding om daarop actie te ondernemen. John F. is al eerder veroordeeld vanwege het gebruik van geweld, maar dat is volgens de politie 'ander soort geweld' dan er nu is gebruikt.

Linda van der Giesen stuurde een week voor haar dood de politie een mail met daarin het vermoeden dat John F. in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De politie heeft daarop niet opgetreden. “Een inschattingsfout”, geeft de politie toe. “We hadden huiszoeking moeten doen."

De politie kreeg vorige week een aangifte van Linda binnen, maar keek niet of er toen ook al aangiftes lagen. Eerdere ex-vriendinnen van John F. deden ook aangifte tegen de Zevenbergenaar. Politie heeft bij aangifte van Linda dat verband niet gelegd. "Dit waren aangiften die niet spijkerhard, voldoende stevig waren", aldus de politie.

Maar: "Als de politie op elke melding van een mogelijk vuurwapen ingaat, krijgen we terecht een stortlading aan klachten over onnodige huiszoekingen." De politie kan in het kader van het onderzoek nog niet zeggen of het wapen dat is gebruikt bij de moord gevonden is.

Linda van der Giesen werd maandagmiddag doodgeschoten in Waalwijk. Een dag later meldde een man, John F. uit Zevenbergen, zich bij de politie. Op het terrein van het TweeSteden ziekenhuis werd Linda onder vuur genomen. Twee ruiten van de auto werden door een of meerdere kogels geraakt.

Ze was nog in leven toen collega’s en omstanders haar probeerden te redden, maar dat mocht niet baten. Ze was maandag na haar zomervakantie weer begonnen en had haar dienst net erop zitten.

Bekijk de foto's:

Advertentie

BrandblusserXL Dronekopen.nl

Laatst aangepast op 12 augustus 2015 17:49

Reacties  

#1 me achterhof 13-08-2015 20:50
Wat mij opvalt is dat de politie steeds vaker de plank mis slaat , en vooral bezig is om wiethokjes van 25 plantjes op te rollen of met een laser gun te staan op de groenewoudlaan. BIj de echte problemen daar zie je ze altijd te laat komen of falen Dit keer met fatale gevolgen , is het niet een idee om de agent die deze fout niet serieus nam gewoon ook op non actief te zetten.
#2 willem-waalwijk 16-08-2015 10:07
de politie zit met 4 agenten in een auto om te kijken waar een hondje zijn ontlasting laat vallen en de eigenaar het niet op ruimt en daar is wel tijd voor, dat is toch te triest voor woorden.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.