Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Deze website wordt gehost door:

Nova vuurwerk

DVS brandbeveiliging

credit-cardaanvragen

Lotgering

brandblusserxl.nl

P2000shop

Dronekopen.nl

Prins Lifestyle

Langstraatvandaag.nl

Brandblusser

Autobedrijf Vrijhoeven

Zeker 50 hectare verwoest bij brand in bossen aan de Drunenseweg Waalwijk

Bericht geplaatst op // 6567 keer bekeken

Op maandag 10 maart 2014, rond de klok van 14:30 uur, kreeg de brandweer van Waalwijk en de brandweer van Drunen een melding van een bosbrand aan de Drunenseweg.

De brandweer was snel ter plaatse, en heeft meteen zeer grote brand gegeven.

Zeker 50 hectare natuur werd verwoest. De brand woedde in een lange strook, midden in het natuurgebied. Grote rookpluimen waren in de verre omgeving te zien. De brand trok van noord naar zuid door het gebied. De brand was rond 18:30 uur uit, meldt een woordvoerder aan brandweer112.nl. Sinds 18:00 uur schaalde de brandweer al af. Hulpdiensten waren rond die tijd nog bezig met enkele, kleine brandjes. Een groot watertransport zorgde de hele middag voor watertoevoer vanuit het Drongelens Kanaal.

De brandweer waarschuwt om uit de buurt van de brand te blijven en de wegen vrij te houden voor bluswagens. De brand wordt van twee kanten bestreden. Zover bekend is er niemand gewond geraakt. Honderd brandweerlieden en blusvoertuigen van brandweerkorpsen uit de wijde omgeving werden opgeroepen. De meeste brandweerlieden hebben de locatie inmiddels verlaten.

De politie heeft met een helikopter over het gebied gevlogen om te kunnen zien waar de brand precies woedde. Het bosgebied is de hele avond nog afgesloten voor publiek. Op het parkeerterrein van voetbalclub FC Drunen stonden diverse brandweerwagens opgesteld uit voorzorg, voor als het het vuur zich verder mocht verspreidden. De brandweer probeerde verspreiding te stoppen door een barrière te maken met onder meer zand. De rook is van flinke afstand te zien en te ruiken, tot in Tilburg. De rookwolken zijn ook zichtbaar in Alphen. Niemand hoeft z'n huis uit.

Brandweerwagens uit Den Bosch, Cromvoirt, Boxtel, Erp, Nistelrode, Mill, Wanroij, Vught, Waalwijk, Uden, Tilburg, en Rosmalen werden opgeroepen om het vuur te blussen.

Over de oorzaak kan de woordvoerder niks zeggen. "Maar een brand ontstaat nooit uit zichzelf", zegt hij. Er is inmiddels geen sprake meer van 'extreem gevaar'.

Boswachter Jan Brabers is geschrokken van de brand. "Het herstel van sommige plekken zal jaren duren. Er komt ook nog economische schade bij kijken."

Advertentie

BrandblusserXL Dronekopen.nl

Laatst aangepast op 11 maart 2014 09:47

Reacties  

#1 Rob 10-03-2014 17:49
NL Alert Push bericht werkt nog steeds niet naar behoren denk ik. Ik hoop dat het vuur snel uit is. Zonde van het bosgebied.
#2 corrie 10-03-2014 17:54
ik vind deze brand vreselijk, ik hoop dat het gauw geblust is

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.