Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

18-jarige heeft pas 6 weken zijn rijbewijs, maar is nu al betrapt op rijden onder invloed

Bericht geplaatst op // 2127 keer bekeken

WAALWIJK - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere bestuurders betrapt op het rijden onder invloed bij alcoholcontroles. Het ging om twee beginnende bestuurders, een scooterrijder en iemand die meteen is aangehouden en 63 dagen mag in de cel blijft.

Een 18-jarige werd op de Grotestraat betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna drie keer het maximum voor een beginnend bestuurder. Dat betekent dat de man, die pas zes weken zijn rijbewijs heeft, een boete van 300 euro moet betalen en een punt kwijtraakt op zijn rijbewijs.

De 18-jarige was niet de enige beginnende bestuurder die tegen de lamp liep. Ook een 25-jarige man uit Waalwijk ontkwam niet aan een controle, deze keer op de Pakketweg. Bij hem werd vijf keer het maximum gemeten voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd meteen ingenomen. Hij zal een cursus moeten volgen bij het CBR. De hoogte van de boete die hij moet betalen, zal later worden bepaald.

Op de Putstraat werd nog een 39-jarige scooterrijder uit Waalwijk aan de kant gezet omdat hij een rood licht negeerde. Ook hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Een 43-jarige man uit Boxtel zal zaterdag een behoorlijke kater overhouden aan zijn aanvaring met de politie. Hij werd namelijk in de Wilhelminastraat gecontroleerd. Ook deze automobilist had te veel gedronken. Hij kreeg een boete van 425 euro. Daarmee was de zaak nog niet klaar. Hij bleek namelijk in verband met openstaande vonnissen nog 63 dagen te moeten brommen.

Tekst: Thijmen Alleman

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl