Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Deze website wordt gehost door:

Heermoes

DVS brandbeveiliging

creditchecker

Lotgering

brandblusserxl.nl

P2000shop

Prins Lifestyle

Brandblusser

Autobedrijf Vrijhoeven

UPDATE: 2 gewonden bij ongeval aan de Winterdijk Waalwijk

Bericht geplaatst op // 4979 keer bekeken

Op woensdag 17 december 2014, rond de klok van 18:45 uur, kreeg de brandweer van Waalwijk een melding van een ongeval met beknelling aan de Winterdijk.

De aanrijding vond plaats nabij een wegversmalling. Een 19-jarige man uit Haarsteeg bestuurde een blauwe VW Caddy. Vermoedelijk is hij door de wegversmalling gereden en daarna niet ver genoeg terug naar rechts gegaan waardoor een frontale aanrijding ontstond.

De tegenligger een 51-jarige man uit Sprang-Capelle bestuurde een grijze Suzuki Liana, geladen met afval/bouwmaterialen. Beide betrokken automobilisten zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Beide betrokken auto's waren technisch total-loss. Om die reden zijn van de beide voertuigen de kentekenbewijzen ingevorderd.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Laatst aangepast op 18 december 2014 14:29

Reacties  

#1 Tim 17-12-2014 22:36
Weer een aanrijding op dit punt.
Wat de oorzaak is van deze aanrijding weten we niet, het kan een verkeerde inschatting zijn geweest of een onwelwording. Wellicht asosiaal rijgedrag, maar doorgaans nóóit met het doel een frontale aanrijding te veroorzaken. Ik kom regelmatig op dit punt, vanuit Sprang is de snelheid van het tegemoetkomend verkeer erg slecht in te schatten, zeker 's-avonds met nat wegdek en op de achtergrond de verlichting van Waalwijk en de N261.

Deze verkeerssluizen liggen er voor de veiligheid. Echter is het bij deze sluis al meerdere keren misgegaan, en nu weer, namelijk een frontale aanrijding met zwaargewonden en wellicht doden.
Wie hier ook schuld aan heeft, feit blijft dat deze verkeerssluis precies het tegenovergestel de bereikt van wat het doel is, namelijk de weg veilig maken. Wellicht is het toch verstandig van de gemeente om deze sluis weg te halen en een andere oplossing te kiezen.

Sterkte aan de betrokkenen.
#2 Hans 18-12-2014 07:48
Alternatief voor sluizen zijn drempels en willen we dat?
Sterkte voor de betrokkene
#3 henri 20-12-2014 18:30
Betere verlichting zou alvast een mooie optie zijn op deze weg. Het is er vreselijk donker en slecht zicht. Doe er wat aan Waalwijk!!

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl