Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

De ouders van Yuri van Gelder vinden dat ze door alle media-aandacht al genoeg zijn gestraft

Bericht geplaatst op // 2090 keer bekeken

BREDA - De ouders van Yuri van Gelder vinden dat ze al genoeg gestraft zijn door de aandacht in de media over de gevonden drugs in hun huis. Dit zei hun advocaat Vincent Poelmeijer dinsdag. De Waalwijkse burgemeester Nol Kleijngeld wil het huis nu voor drie maanden sluiten. De ouders van de turner zijn daar niet mee eens en stapten naar de rechter. Ze waren zelf niet bij de zitting aanwezig.

Waarom de ouders van Yuri 2,4 kilo henneptoppen met een waarde van zo'n 10.000 euro in huis hadden, werd dinsdag tijdens de zitting niet duidelijk. Ook niet of de hennep misschien van iemand anders was. Het ging er vooral over dat Yuri's ouders vinden dat hun huis onterecht voor drie maanden dicht moet.

Maar die sluiting is volgens de gemeente Waalwijk heel logisch. "De gemeente wil hiermee ook een signaal naar de buurt afgeven dat er tegen dit soort zaken wordt opgetreden", zegt de advocaat van de gemeente.

Vincent Poelmeijer, advocaat van de ouders, ziet geen nut in die signaalfunctie. "Door de media-aandacht is die sluiting niet meer nodig. Ze zullen wel gek zijn als ze daar weer een hennepkwekerij neerzetten." De gemeente vindt dat de media-aandacht geen reden is om ineens af te wijken van het huidige beleid. "Dat iets veel in het nieuws is, doet voor ons niet ter zake. We behandelen iedereen gelijk." Voor volgende week dinsdag doet de rechter uitspraak in deze zaak.

De politie trof woensdag 9 januari 2,4 kilo gedroogde henneptoppen in het huis van de familie Van Gelder. De wiet lag te drogen op speciale rekken. Ook was er op het adres een kwekerij die niet in gebruik was. Begin februari werd bekend dat de gemeente hun huis voor drie maanden wil sluiten.

Turner Yuri van Gelder reageerde verbaasd op de wietvondst. ""Ik weet niet wat er aan de hand is. Ik kom ook even verhaal halen", zei hij een dag na de vondst tegen Powned. De 'Lord of the Rings' is opgegroeid in het huis aan de Dominee Louwe Kooymanslaan, maar woont zelf in Den Bosch.

De gemeente Waalwijk sloot vorig jaar 36 drugspanden, in zes gevallen hebben de eigenaren vergeefs geprobeerd dat besluit aan te vechten. Dit jaar zijn al acht drugspanden gevonden, waarvan twee op dezelfde dag aan de Dominee Louwe Kooymanslaan. Een woordvoerder van de gemeente zei eerder: "Bij ons is het niet de vraag of ze worden gesloten, maar wanneer dat gebeurt."

Tekst Omroep Brabant

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Reacties  

#1 Eva 19-02-2019 17:13
Gewoon sluiten geen excuses bedenken eigenchuld dikke bult als andere ook gepakt worden zeggen ze niet we vinden het onterecht dat ons huis voor die maanden moet sluiten en de rest dan! Sodemieterop joh
#2 Harrie 19-02-2019 18:16
Ja jo!! Hahahaha wel heel zware straf dan .. maar niet heus. Hoe moet Benauof zich voelen dan? Of Hamza B? Reda N? Oussama? Redouan buttaka? Adil B? Anouar B? Ali A? Kom op zeg!! Opsluiten die handel en weg ermee.
#3 Un Wolluker 19-02-2019 18:24
In een tv-interview zeiden deze ouders niks geweten te hebben van het drugsgebruik van hun zoon, en wat waren ze er toch van geschrokken. En nu staat vervolgens hun hele schuur vol met hennep. Tja ...

En inderdaad wat Eva hierboven al zegt. Andere drugspanden worden ook gesloten, dus dan dienen gewoon dezelfde regels gehanteerd te worden. Zou erg vreemd zijn als er nu ineens andere regels zouden gelden. Lullig voor die mensen dat ze nu zo veel media-aandacht krijgen, maar daar hadden ze dan beter vooraf even over kunnen nadenken. Zoon meerdere malen volop in de media geweest wegens drugsgebruik. Joh, laten we lekker wiet gaan kweken in onze schuur ... euhhh
#4 Gerard 19-02-2019 20:24
Gewoon dicht gooien die tent klaar en over!
#5 Anne 19-02-2019 23:15
Waarom een uitzondering voor deze mensen, mij maak je niet wijs dat zij nergens vanaf wisten.
Overal worden huizen gesloten na een hennep vangst. Dus hier ook, geen excuus.
#6 Crimson 20-02-2019 09:43
Kunnen ze half Nederland wel sluiten..sluit de coffeeshops maar die zorgen dat er huisteeld is..
Gr crimson

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl