Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Er wás vuurwerk in pand brand Waalwijk: 'Maar dat was niet de oorzaak'

Bericht geplaatst op // 6147 keer bekeken

WAALWIJK - Ja, er was zondag ten tijde van de enorme brand vuurwerk aanwezig bij GWWPRO aan de Schutweg in Waalwijk. Maar nee, dat kan nooit de oorzaak zijn geweest, zegt eigenaar Alfred de Leeuw.

Er gingen zondag al snel geruchten rond dat er vuurwerk aanwezig was in het pand. Klopt, zegt De Leeuw. ,,Ongeveer tegelijk met het ontstaan van de brand werd er vuurwerk bezorgd in het kantoor. Dat was in België gekocht en was alvast bestemd voor oud en nieuw. Maar dat vuurwerk is gewoon vóór in het pand gebleven, dat is allemaal nog intact. Dat heeft de politie ook gezien. Bovendien: die kunststof rijplaten bij ons op het terrein vliegen pas in brand bij tweehonderd graden. Dat krijg je met vuurwerk niet voor elkaar.”

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk ‘doet over vuurwerk geen mededelingen’. ,,Het bedrijf staat bekend als een kunststofgroothandel, niet als een vuurwerkopslag.” Ook de politie tast nog in het duister over hoe de brand kon ontstaan. ,,We onderzoeken de oorzaak. Daarbij kunnen we nog geen enkel scenario uitsluiten, ook brandstichting niet.”

De politie stuurde ’s middags ook nog een helikopter de lucht in, onder meer om luchtbeelden te maken van het brandende terrein. Overigens staan het pand en terrein aan de Schutweg al een tijd te koop.

Maar hóe die brand was ontstaan, daar durfde niemand zondag een zinnig woord over te zeggen. Eerst maar eens wat wél bekend is op een rijtje. Om 13.50 uur zag een getuige de vlammen oprijzen op het terrein aan de Schutweg en alarmeerde de politie. Een medewerker van het bedrijf, die binnen aan het werk was, had toen nog niets in de gaten, maar kon op tijd in veiligheid worden gebracht.

De politie hield het er zondag op dat de brand aan de achterzijde van het pand of net buiten het pand ontstond. Alfred de Leeuw, eigenaar van GWWPRO – ,,We zijn huurder van pand en terrein” – weet het ook niet precies. ,,Maar iemand zei dat het tien meter buiten het pand brandde, terwijl de wind de andere kant op stond. Maar goed, dat is werk voor de experts, die komen morgen (maandag, red.).”

Tekst: Brabants Dagblad

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl