Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Geen wapenstok voor boa's in Waalwijk na stevige mishandeling, slachtoffer krijgt mentale begeleiding

Bericht geplaatst op // 3771 keer bekeken

WAALWIJK - Ondanks twee stevige mishandelingen in nog geen half jaar tijd ziet de gemeente Waalwijk geen reden buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) te voorzien van 'lichte' wapens.

Volgens het college van burgemeester en wethouders heeft de boa 'vooral zijn mond als middel om zijn werk te kunnen doen.' Daarbij gaan boa's in de regel met twee mensen op stap vanwege de veiligheid, maar sporadisch opereren ze alleen.

Het komt het steeds vaker voor dat gemeenten hun boa's beveiligen door ze uit te rusten met bijvoorbeeld een wapenstok, pepperspray of handboeien. Zo niet in Waalwijk, al geeft een woordvoerder aan dat er continu wordt nagedacht over de uitrusting van de boa's. ,,Het incident van afgelopen week verandert daar niets aan."

Daarmee doelt hij op de mishandeling van een parkeerwachter afgelopen vrijdag. De boa werd tot twee maal toe toegetakeld door een 23-jarige man uit Drunen die boos was dat hij een bekeuring kreeg, nadat hij zijn auto had geparkeerd 'om even iets af te geven'. De boa is er volgens de woordvoerder naar omstandigheden redelijk aan toe. ,,Hij krijgt mentale begeleiding om het gebeurde een plek te geven."

De mishandeling werd gefilmd en leidde tot veel geschokte reacties. Burgemeester Nol Kleijngeld noemde de actie 'ronduit schandalig' en sprak de hoop uit dat de dader dubbel zo zwaar gestraft wordt. De gemeente zal bij het openbaar ministerie op een speciale strafmaat aandringen, die kan worden opgelegd bij geweld tegen hulpverleners en handhavers.

Het is het tweede geweldincident in nog geen half jaar tijd. Vorig jaar november ging een man door het lint nadat hij een boete kreeg voor het illegaal dumpen van grond.

De 23-jarige man uit Drunen blijft vastzitten tot aan de rechtszaak. De eerste zitting is op woensdag 26 april.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl