Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Geen water en verkoeling: paarden staan ruim uur in brandende zon en gaan tekeer, omstanders woedend

Bericht geplaatst op // 83479 keer bekeken

WAALWIJK - In Waalwijk zijn vrijdagmiddag twee paarden in een snikhete trailer achtergelaten. De edele dieren stonden ruim een uur in de brandende zon en hadden geen water of verkoeling. De bestuurder van de paardentrailer is beboet met een flinke bekeuring en heeft zich schuldig gemaakt aan dierenmishandeling, aldus de dierenpolitie.

Bij de politie kwam rond het middaguur een melding binnen dat er twee paarden onder een blakende zon stonden in De Genestetstraat. Omstanders hoorde de paarden flink tekeer gaan en waarschuwden hierop de hulpdiensten.

De klep van de paardentrailer bleek maar een klein stukje open te staan. De dieren hadden geen verkoeling en ook geen water. Na lang zoeken heeft de politie de bestuurder kunnen opsporen.

Hij was in de kerk om een uitvaartdienst bij te wonen.

De eigenaar van de paarden is onlangs overleden en wilde dat zijn dieren aanwezig waren tijdens de dienst. Desondanks was de politie het er niet mee eens om de dieren op deze manier in de zon te zetten.

De omstanders die 112 hadden gebeld, haalden meteen emmers water en gooiden die over de dieren toen de klep open werd gemaakt. De omstanders die te hulp schoten, reageerden erg kwaad. De twee paarden zijn meteen weggehaald en overgeplaatst naar een stal.

Onderaan een verklaring van een van de nabestaanden: 
De klep van de paardenwagen was wel gewoon open, en er was water aanwezig. De paarden zijn wedstrijdpaarden en zijn gewend om onder deze omstandigheden vervoerd te worden en op de vrachtwagen te staan. Door omstandigheden was er geen rekening gehouden met omwonende hoe die hier op zouden reageren.

Bekijk de foto's:

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Laatst aangepast op 26 augustus 2016 17:03

Reacties  

#11 Garda 27-08-2016 12:47
Dus dierenmishandel ing is heel normaal voor deze mensen. Er is maar 1 manier om hun dit duidelijk te maken. Zelf in de trailor opgesloten en geketend worden en lekker een uurtje in de brandende zn blijven staan. En daarna praten we eens.... Mits ze dit dan nog kunnen. Bij een buitentemperatu ur van 25 graden wordt het in een trailor zeeeker 37,5 graden, voor de helft geopend. Laat staan bij 30 graden of meer!
Hoop dat de paarden bij iemand anders een goed onderkomen krijgen. WAT een volk.... Pfffff
#12 Un Wolluker 27-08-2016 18:23
"De paarden zijn wedstrijdpaarde n en zijn gewend om onder deze omstandigheden vervoerd te worden en op de vrachtwagen te staan."

Ik mag hopen dat de politie meeleest en dat de eigenaars op hun gedrag worden aangesproken, dan wel dat de paarden in beslag worden genomen. Als deze mensen niet begrijpen dat je paarden niet op deze manier in een snikhete containerwagen in de brandende zon kunt zetten, dan mogen deze mensen geen paarden houden. En dat er geen rekening mee was gehouden hoe omwonenden hierop zouden reageren is met alle respect een kul-argument dat totaal niet terzake doet.
#13 sandra 27-08-2016 23:28
wa voor een belachelijk excuus is da,das voor die beesten ook warm,wedstrijdp aarden of nie,zet under uk es een uur in zo nen trailer,we zullen dan eens sien,moesten een ferme boete krijgen
#14 Jane 28-08-2016 08:41
Dit zijn wedstrijdpaarde n gewend zegt deze beul???? Sorry wij hebben zelf 2 wedstrijdpaarde n gehad, 1 voor dressuur en een voor springen, maar met zeer extreem weer werden er geen wedstrijden gereden en liepen onze paardjes lekker in de beschutting onder de bomen met een automatische watersproeier en als wij op locatie gingen bleef er geen een paard op de trailer staan. Dus ik weet niet wat dit voor paardenliefhebb ers zijn, ik bedoel PAARDENBEULEN!
#15 Rian 05-09-2016 22:10
Als ik deze heftige reacties lees word ik daar niet goed van.
Het kan zomaar zijn dat er een inschattingsfou t in het spel is.
Zeker is in ieder geval wel dat deze paarden nog geen half uur in de wagen hebben gestaan. Of dat goed of fout is weet ik niet.
Ik vind als iemand commentaar wil leveren op een gebeurtenis als deze, dat dit best wel beschaafder kan.
Deze mensen zitten in de kerk om afscheid te nemen van man, vader en opa. De mensen zijn op zich al emotioneel genoeg en om dan ook nog deze reacties te moeten krijgen vind ik onmenselijk.
Begrijp goed, ik heb geen oordeel over het gebeurde, maar wil wel deze familie in bescherming nemen voor het merendeel van de reacties.
#16 bromsnor 06-09-2016 01:02
@15: Het moet inderdaad pijnlijk zijn voor de familie om dit alles over zich heen te krijgen.
Dat er een inschattingsfou t gemaakt moet zijn, lijkt voor de hand liggend.
Als zo’n wagen lang stil staat in de volle zon bij 30 graden, moet het wel fout gaan, er moet rijwind doorheen.
Ik neem aan dat de familie bestaat uit paardenliefhebb ers en dit ook niet zo heeft gewild.
Alleen wekt de bij het artikel geplaatste verklaring van een van de nabestaanden de meeste boze reacties op. Hier wordt gewoon tegengesproken wat politie en omstanders geconstateerd hebben.
In emotionele omstandigheden kunnen mensen nou eenmaal niet altijd helder denken en was het verstandiger geweest om gewoon toe te geven dat er fouten zijn gemaakt.
Gelukkig zijn de paarden, mede dankzij de bezorgde omwonenden, gered.
Sterke voor de familie/nabesta anden!

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl