Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Buurman beschoten huis vindt tien kogelhulzen op straat: 'Dit moet een waarschuwing zijn'

Bericht geplaatst op // 5320 keer bekeken

Waalwijk - Op een huis aan de James Ensorstraat in Waalwijk is zaterdagnacht tien keer geschoten. Een buurman, die wakker schrok van de schoten, vond tien hulzen op straat. Over het motief wordt in de straat niet getwijfeld. “Iedereen weet dat ‘ie in de drugs zit.”

De bewoner van het huis aan de James Ensorstraat lag nog te slapen toen zijn huis onder vuur werd genomen. De kogels eindigden allemaal in de bakstenen gevel en zijn duidelijk te zien vanaf de straat.

“Ik hoorde vier knallen”, vertelt een buurtbewoner. “Die waren zo hard, dat ik bijna uit m’n bed viel. Ik dacht dat m’n ramen eruit werden geslagen. Ik ben gelijk gaan kijken en vond tien hulzen op straat. Er was niemand meer te zien.”

Met een van de hulzen ging de buurman naar een vriend van hem. “Die heeft er verstand van en zag meteen dat deze hulzen uit een machinegeweer komen. Ik heb vier schoten gehoord, maar volgens hem gaat een machinegeweer zo snel dat je niet alle knallen afzonderlijk hoort.”

Volgens de buurman nam de politie de melding in eerste instantie niet serieus en wilden ze niet komen voor vier knallen. “Pas zondagmiddag zijn ze komen kijken.”

De man die in het beschoten huis woont, sliep op het moment van de aanslag. Hij heeft geen beste reputatie in de buurt. “Iedereen weet dat dat ‘ie in de drugs zit. Dit moet een waarschuwing zijn van iemand.” Andere buren bevestigen dat.

De bewoner zou zelf tegen buurtbewoners hebben gezegd dat de vriend van zijn ex achter de aanslag zou zitten.

Tekst: Omroep Brabant.

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 18 mei 2020 12:51

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl