Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Deze website wordt gehost door:

Tecflow brandstofsysteem reinigers

ProTech shop

Heermoes

DVS brandbeveiliging

creditchecker

Lotgering

brandblusserxl.nl

P2000shop

Prins Lifestyle

Brandblusser

Autobedrijf Vrijhoeven

Update: Gewapende overval voor een bedrag van 100 euro aan de Groenewoudlaan Waalwijk

Bericht geplaatst op // 4866 keer bekeken

Op woensdag 29 januari 2014, rond de klok van 20:30 uur, kreeg de politie van Waalwijk een melding van een overval aan de Groenewoudlaan.

Het tankstation Tamoil was overvallen. Volgens de politie gaat het om twee Noord-Afrikaanse mannen rond de 25 jaar. Binnen bedreigden ze de werknemer achter de kassa, de zoon van de eigenaar, met een zilverkleurig vuurwapen. Een overvaller zette een vuurwapen tegen zijn hoofd. Dit alles voor iets meer dan honderd euro. Want dat was de buit woensdagavond.

Het tweetal nam na de overval de benen in de richting van de aangrenzende woonwijk Meerdijk. Agenten doorzochten met politiehonden het gebied. Het was voor de zoon van de eigenaar niet de eerste keer. "Ik ben in ongeveer een jaar tijd al drie keer overvallen. Donderdagochtend komen verschillende klanten de medewerkers van de Tamoil dan ook steunen. Ze leven allemaal mee.

De verdachten droegen naar verluidt donkere jassen en spijkerbroeken. Ze schermden hun gezicht af met een zwarte shawl. De politie is een zoektocht via BurgerNet gestart. BurgerNet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie, met als belangrijkste speerpunt bepaalde personen zo snel mogelijk op te sporen.

Laatst aangepast op 11 februari 2014 14:11

Reacties  

#11 Ozzie 03-02-2014 16:05
Bedankt voor je reactie Willem. Het is heel makkelijk om mensen in hokjes te stoppen en iedereen in dat hokje de schuld te geven van alle ellende in de wereld. Stel je eens voor dat je zelf een donker kleurtje hebt en een goed en hardwerkend mens bent. Plotseling pleegt iemand die jij niet kent een overval. Vervolgens word jij daar op aangekeken omdat jij hetzelfde kleurtje hebt als die overvaller. Niet fijn hè? Niemand vindt het fijn om te worden aangesproken op iets waar hij niet verantwoordelij k voor is. Niemand heeft invloed op de huidskleur waarmee hij/zij wordt geboren. Het mag daarom ook niet zo zijn dat je om je huidskleur veroordeeld wordt. Een huidskleur is niet goed of fout. GEDRAG is goed of fout. Een betere samenleving begint nog steeds bij jezelf, met respect voor anderen. Iemand veroordelen/str affen omdat hij een misdaad heeft begaan, prima! Maar niet een onschuldig iemand veroordelen/str affen omdat hij toevallig een donkere huidskleur heeft. Dat is niet eerlijk.
#12 Willem Pie 03-02-2014 17:10
Beste Ozzie, ik heb geen donkere huidskleur maar daar veroordeel ik niemand op! Ik heb vrienden die zo'n " donkere huidskleur" hebben en ook zij balen hiervan. Inderdaad keurige ,hardwerkende mensen die mel lede ogen aanzien dat hun huidskleurgenot en het zo verpesten voor de goedwillende meerderheid.Daa r zijn we het dus over eens! Wat ik aangaf in mijn eerste betoog is niet zozeer het stigmatiseren op zich maar het feit dat cijfers niet liegen en zij zichzelf en hun hierboven aangegeven goedwillende landgenoten uit de markt prijzen. Zeker moeten we waken voor discriminatie maar man en paard noemen om te komen tot een voorspoedig politie onderzoek is essentieel. Tja en dat je dan zo vaak dezelfde bevolkingsgroep genoemd ziet is gewoonweg een feit!
#13 Ozzie 03-02-2014 20:32
Dat je aangeeft hoe iemand er uitziet die een overval heeft gepleegd vind ik prima, je wil die persoon namelijk zo snel mogelijk te pakken krijgen. Maar het gaat erom hoe wij als mensen daar vervolgens op reageren.

Stel dat die overvaller gewoon blank was geweest, dan hadden we misschien gezegd dat HIJ een klootzak is en dat HIJ een heel vervelende man is die snel moet worden opgepakt.

Echter, op het moment dat de overvaller een kleurtje heeft, zijn ineens ALLE donkere mensen potentiële overvallers. Niet die overvaller is de dader, maar een hele bevolkingsgroep is ineens de dader. Iedereen met een kleurtje is plotseling tuig en alle donkere mensen moeten maar terug gaan naar hun eigen land.

Dus, een blanke begaat een misdaad: HIJ is een klootzak. Iemand met een kleurtje begaat een misdaad: iedereen in die bevolkingsgroep is een klootzak. Ik vind dat echt werkelijk beschamend en zeer zeer hypocriet.
#14 bromsnor 04-02-2014 13:08
Ik denk dat uw mening nu wel duidelijk is Ozzie, en dat u een goed en eerlijk mens bent die in een harmonieuze respectvolle maatschappij wil leven, zoals wij allemaal.
Maar over huidskleur heeft vóór u eigenlijk niemand gesproken.
Dat je niemand mag discrimineren is wettelijk geregeld gelukkig en ik denk dat nagenoeg iedereen het daar ook mee eens is.
Maar het hoofd in het zand steken voor de problemen, zoals onze overheid al vele jaren heeft gedaan, heeft er toe bijgedragen dat de kwaadwillenden te gemakkelijk hun gang kunnen gaan.
Middenstanders en burgers worden echt niet beroofd en overvallen omdat ze onvoldoende respect tonen voor hun belagers, maar juist omdat de belagers geen respect hebben voor hen en onze maatschappij.
#15 Ozzie 04-02-2014 16:03
Bromsnor, misschien niet over het woord huidskleur, maar als je zegt dat mensen terug moeten naar hun eigen land dan lijkt me dat wel duidelijk. Overigens stond er eerder een zeer racistische reactie tussen, maar die is inmiddels gelukkig verwijderd.

Het gaat zoals je zegt er inderdaad over dat ik graag in een normale maatschappij wil leven waar mensen op een normale en respectvolle manier met elkaar omgaan. En mensen die dat niet doen en zich niet aan de regels houden die moet je keihard aanpakken, ongeacht waar ze vandaan komen, en ongeacht of ze nu bruin, wit, zwart, geel, groen of paars zijn. Maar gelukkig had jij dat al begrepen.
#16 tante mien 04-02-2014 20:59
Die groene en paarse moet je niet te hard aanpakken Ozzie, die kunnen beter eerst even langs de dokter want die zijn misschien al te hard aangepakt.
Of het zijn achtergebleven Zwartepieten (want die moesten afgelopen december ook in die kleuren)en hebben ze de stoomboot terug naar hun "eigen" land gemist :-)

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl