Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Gezochte Belg Dave De Kock aangehouden door de politie

Bericht geplaatst op // 2618 keer bekeken

Update: De vermiste Dean (4) uit België is helaas zojuist overleden aangetroffen op een locatie in Zeeland.

Waalwijk - Op maandag 17 januari 2022, rond de klok van 10:00 uur, had de politie van Waalwijk een grote zoekactie op touw gezet in verband met de 34-jarige Dave De Kock en de 4-jarige Dean Verberckmoes, beide worden gezocht door de belgische politie.

Diversen wegen in Waalwijk, en Sprang-Capelle werden gecontroleerd door de politie. De Nederlandse politie meldde al dat er rekening mee werd gehouden dat de twee zich in Zuid-Nederland bevinden. Dave De Kock en Dean Verberckmoes werden op woensdag 12 januari om 10.30 uur voor het laatst gezien in de Dalstraat in Sint-Niklaas (België). Sindsdien ontbreekt elk spoor van hen, zegt de federale politie in het opsporingsbericht. Tijdens de actie werden de twee niet aangetroffen in de omgeving van Waalwijk.

 

Later is bekend geworden dat omstreeks 14:00 uur, de 34-jarige Belg in Meerkerk is aangehouden door de politie. Hij was daar alleen. Het zou gaan om een vriend van de ouders die geregeld op het kind paste. De moeder van Dean liet aan de Belgische zender VTM weten dat ze de man volledig vertrouwde. Volgens haar waren haar kinderen blij wanneer ze bij de man gingen logeren en keken ze naar hem op.

Ze deed een oproep aan De Kock: "Ik hoop dat hij Dean terug naar huis wil brengen. Al zet hij hem af aan de deur, en rijdt hij weer weg. Het maakt niet uit, maar breng mijn zoontje terug naar huis zodat ik zeker weet dat het ok met hem gaat."

Uit verder onderzoek bleek dat hij zijn auto had achterlaten bij een bedrijf in Gorinchem, de auto is daar aangetroffen en veilig gesteld. De vierjarige jongen is echter niet nog gevonden. Het verhoor met de verdachte heeft tot op heden nog niet geleid tot het vaststellen van de verblijfplaats van het kind. Er wordt daarom een Amber Alert verstuurd.

 

 

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 17 januari 2022 22:40

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl