Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Hoe groot is geluidsoverlast A59? Waalwijk houdt momenteel metingen

Bericht geplaatst op // 1425 keer bekeken

WAALWIJK - Hoe groot is de geluidsoverlast voor bewoners van huizen langs de A59 in Waalwijk-Oost? De gemeente Waalwijk zoekt het deze maand uit. Tot eind januari worden er metingen gedaan. De uitslag wordt begin maart verwacht.

Eigenlijk zou Waalwijk het geluid in oktober al meten. ,,Maar vanwege de volle planning van de Omgevingsdienst was dat niet mogelijk", aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,De benodigde apparatuur is maar beperkt beschikbaar.”

Het geluid wordt alleen gemeten bij de gevels van de woningen. Verder de wijk in staat geen meetapparatuur. Volgens de gemeente is dat niet zinvol. ,,Omdat er dan meer geluid wordt gemeten dan alleen van de A59.

De resultaten worden straks vergeleken met berekeningen van Rijkswaterstaat, dat geluidsoverlast berekent aan de hand van computermodellen.

 

De gemeente heeft straks werkelijke metingen. De uitkomsten zullen naast elkaar worden gelegd.

De metingen zijn het gevolg van een ‘noodkreet’ van omwonenden vorig jaar tijdens een inspraakavond. De bewoners vrezen dat de overlast de komende jaren erger wordt omdat er een randweg wordt aangelegd om Haven Acht te ontsluiten.

Tekst: Brabants Dagblad

Bekijk de foto's:

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Laatst aangepast op 15 januari 2019 14:07

Reacties  

#1 Patrick Kroon 15-01-2019 14:55
En krijgen de bewoners dan óók de uitslag van het geluid!!!?, of houd de gemeente zijn mond er over dicht ?
#2 Laurens 15-01-2019 15:19
Ben benieuwd, mn leven lang gewoond, eigenlijk nooit bijzonder overlast van ervaren. Kwestie van gewenning denk ik. Wat ik wel opvallend vind is dat men in de gemeente Heusden massaal geluidsschermen heeft geplaatst en dat terwijl de max. snelheid lager is. Beetje overtrokken wellicht maar benieuwd naar de maatregelen die gemeente Waalwijk neemt, zo'n muur is ook niet alles
#3 Kelvin 17-01-2019 19:21
Zo'n muur is ook niet alles Laurens, daar heb je gelijk in. Maar het zou toch wel fijn zijn voor de mensen die op het Hoogeinde, in de Loefstraat of op het Laageinde wonen met hun tuin op het noorden dat zij niet het idee hebben dat er dagelijks vrachtverkeer door hun tuin rijd. En dan al helemaal niet te spreken over de mensen die op de Winterdijk wonen. Die kunnen straks met oordoppen in in de tuin gaan zitten. En natuurlijk, alles went. Oordoppen ook. Fijnstof ook. Een geluidswalletje zoals in Drunen is een perfecte optie en die zoals in besoijen ook. En voor het mooie polderlandschap hoeft men deze ook niet tegen te houden want dat wordt straks allemaal industriegebied .
#4 Kelly 18-01-2019 12:06
Kan de gemeente dan ook vast gaan nadenken hoe ze de doorstroming tussen Waalwijk-Centru m en Drunen gaan verbeteren. Iedere dag staat het daar vast. Ook mede door de oprit bij Appels. Dit zorgt natuurlijk ook weer voor extra geluidsoverlast en overige gevolgen.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl