Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Inbrekers weer vaker op pad: politie wil meer meldingen van verdachte situaties

Bericht geplaatst op // 2019 keer bekeken

WAALWIJK - Wie een verdachte situatie ziet, moet veel sneller aan de bel trekken. In De Langstraat neemt het aantal inbraken de laatste tijd weer toe. De politie hoopt op meer tips en meldingen van inwoners die iets verdachts zien. ,,We hebben het idee dat mensen vaak nog wat te terughoudend zijn", aldus een woordvoerder.

Het is een gebruikelijk beeld. Nu het vroeger donker is, zijn inbrekers een stuk actiever. De politie surveilleert daarom al extra, vooral tussen 17.00 en 21.00 uur.

De politie waarschuwde onlangs dat in het gebied van De Langstraat het aantal inbraken de afgelopen weken verviervoudigd is. Dat klinkt ernstig.

,Maar het gaat hier niet om hele grote getallen”, verduidelijkt de politiewoordvoerder. ,,Je moet bijvoorbeeld denken aan een stijging van twee naar acht inbraken. Deze cijfers wijken ook niet af van andere jaren.”

Wat de politie wel opvalt, is dat ze betrekkelijk weinig meldingen krijgt van verdachte situaties. Ze roept mensen op direct 112 te bellen als ze iets zien wat niet in de haak lijkt. Ook komt de politie met het dringende advies om woningen goed te beveiligen, deuren en ramen te sluiten en kostbare apparatuur uit het zicht te leggen.

Tekst: Michel Koster

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl