Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Let op: inbrekers passen Bulgaarse methode toe

Bericht geplaatst op // 5251 keer bekeken

Waalwijk - Er werd op drie plekken in Waalwijk in huizen ingebroken. Dat gebeurde op zaterdagavond 1 maart 2014 in de Marga Klompéstraat, de Esdoornlaan en de Ds Louwe Kooymanslaan.

Niet overal lukte het de dader om binnen te komen. In alle drie de gevallen waren de bewoners niet thuis en probeerde de dader binnen te komen via de zogenaamde Bulgaarse methode.

Poging

In de Esdoornlaan lukt het de inbreker niet om binnen te komen. Ook in de Ds. Louwe Kooymanslaan is nog niet duidelijk of de dader ook daadwerkelijk binnen is geweest. Uit de woning in de Marga Klompestraat werden o.a. een laptop, portemonnees en sierraden buitgemaakt.

Bulgaarse methode

Bij deze methode wordt de cilinder van het slot simpelweg afgebroken met het gereedschap van een inbreker. Dat is mogelijk als de cilinder te ver uitsteekt. Soms halen inbrekers eerst de plaatjes van de slotplaat eraf, waardoor ze met hun gereedschap gemakkelijk bij de cilinder kunnen. Deze manier is overigens te voorkomen door veiligheidsbeslag over de cilinder te plaatsen en te zorgen voor een goed passende cilinder: beslag dat niet uitsteekt en ook niet los te schroeven is.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl