Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Minder misdrijven, maar wel meer geweld in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 2916 keer bekeken

WAALWIJK - Er zijn minder fietsen gestolen en er is minder vaak ingebroken in woningen, maar er worden wel meer Waalwijkers mishandeld. En er zijn ook meer incidenten met openlijk geweld. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Hoe dat komt en of het een trend is, kan de politie nog niet zeggen. „De cijfers gaan we nog analyseren”, zegt politiechef Corine van der Vliet.

In totaal is het totaal aantal geweldsdelicten van 167 in 2015 gestegen naar 217 in het afgelopen jaar. Een groot deel daarvan gaat om mishandeling. Dat aantal is toegenomen van 79 naar 111. Maar er zijn ook meer incidenten met openlijk geweld gemeld. In 2015 waren het er zeven, afgelopen jaar vijftien.

Wel kan de politie successen schrijven. Het totaal aantal misdrijven is met achttien procent flink afgenomen, van 2.518 naar 2.054. Zo werd er minder vaak een fiets gestolen (259 naar 118) en ingebroken in een woning (154 naar 105). „Daar hebben we afgelopen jaar veel aandacht aan besteed”, zegt Van der Vliet. „Maar we zijn er nog niet. Ook inbraken in auto’s zijn gedaald van 382 naar 300, maar dat kan nóg minder.”

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl