Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Opbrengst witwasonderzoek in Brabant: 250.000 euro cash verstopt, auto's in beslag genomen en jongen (14) aangehouden

Bericht geplaatst op // 4782 keer bekeken
Opbrengst witwasonderzoek in Brabant: 250.000 euro cash verstopt, auto's in beslag genomen en jongen (14) aangehouden
In Waalwijk werd bij de inval een auto in beslag genomen. © ADR

WAALWIJK / KAATSHEUVEL / AALST - Bij invallen in negen panden in onder meer Kaatsheuvel, Waalwijk, Rijen, Almkerk en Aalst hebben de politie en FIOD dinsdag 23 auto's in beslag genomen. Ook zijn er tonnen aan contant geld gevonden, meldt de politie.

Meer dan honderd rechercheurs vielen dinsdag samen met militairen en specialisten bij verschillende panden in de regio binnen tijdens een grootschalige actie tegen witwassen. Daarbij hoopten ze bewijs te verzamelen tegen vier verdachten in een witwasonderzoek. Ook wilden de politie en FIOD zoveel mogelijk waardevolle spullen in beslag nemen, omdat er vermoedens zijn dat die met crimineel geld gekocht zijn.

De panden die doorzocht werden, waren zes woningen en drie bedrijfspanden. 'De invallen verliepen rustig', aldus de politie. Zij hield op een van de locaties een 14-jarige jongen aan. Hij was in het bezit van een verboden wapen, een boksbeugel en een valmes.

 

Verder werden in totaal 23 auto's in beslag genomen, waaronder limousines. De auto's hebben volgens de politie een gezamenlijke waarde van zo'n 180.000 euro.

Ook werd bij een van de bedrijven een contant bedrag van meer dan 250.000 euro gevonden. Het geld lag verstopt tussen de autobanden en motorblokken. Andere spullen die gevonden en in beslag genomen werden, zijn sieraden, vuurwerk, boksbeugels, knipmes en verdovende middelen.

In een pand aan de Westeind in Waalwijk vonden agenten bovendien nog eens 650 liter aan chemicaliën. De vaten waar de chemicaliën in zaten zijn door specialisten afgevoerd. De politie vermoedt dat de eigenaren er drugs van wilden maken.

De actie leek zich vooral te richten op Kaatsheuvel. Daar zijn meerdere woningen en bedrijven uitgeplozen. Zo zijn op een perceel aan de Heuvelstraat onder meer twee limousines en 'kostbare en luxe spullen' in beslag genomen, zo bevestigde de politie dinsdag al.

Laatst aangepast op 13 juli 2017 22:06

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl