Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Piek in sluiting drugspanden in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 3948 keer bekeken

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk meldt een piek in het aantal sluitingen van drugspanden in de gemeente. Sinds november zijn er vijf panden op last van de gemeente op slot gegaan. Voor twee panden loopt de sluitingsprocedure nog.

In Waalwijk zijn panden aan de Winterdijk (november, harddrugs), de Esdoornstraat (november, harddrugs), de Poolse straat (november, harddrugs), Koolmees (november, harddrugs) en de Baardwijksestraat (december, hennep) op slot gegaan. De sluitingsprocedure voor panden aan de Vier Heultjes (harddrugs) en de Thorbeckelaan (hennep) loopt nog.

In drie gevallen kregen bewoners van panden een bestuurlijke waarschuwing (Dr. Colijnstraat, Betsy Perkstraat, Kasteellaan).

Bij de vondst van harddrugs sluit de gemeente een woning voor drie en een bedrijfspand voor twaalf maanden. In het geval van hennep in een woning stuurt de gemeente eerst een waarschuwing en pas bij een tweede overtreding binnen twee jaar gaat de woning dicht. Bij hennep in een bedrijfspand sluit de gemeente het pand direct voor zes maanden. Bij een tweede overtreding binnen twee jaar gaat de woning één jaar dicht.

In 2016 waren er in totaal 36 invallen en ruimingen. Vijf in bedrijfspanden en 31 in woningen (21 huurwoningen en 10 koopwoningen). Er was in 11 gevallen sprake van harddrugs, 25 keer ging het om hennep.

De gemeente Waalwijk pakt de productie van en handel in drugs aan op basis van de wet Damocles, samen met de politie, het Openbaar Ministerie, woningbouwvereniging Casade en de belastingdienst.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl