Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Schietincident Waalwijk: ongewild schot politiemedewerker

Bericht geplaatst op // 2495 keer bekeken

Een agent had 17 maart in Waalwijk niet op de 27-jarige Tim van der Boor mogen schieten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt. Het slachtoffer, dat geen vaste woon- of verblijfplaats had, overleed ondanks medische hulp op de plek van de schietpartij. De agent wordt nu verdacht van dood door schuld.

In een persoonlijk gesprek heeft het OM dit toegelicht aan de nabestaanden van het slachtoffer. Tims moeder, Jolande Oosterbaan, legde de schuld al snel na het incident bij de politie: "Een grote fout van het arrestatieteam, mijn zoon had geen schijn van kans", aldus de Dordrechtse.

 

Tim van der Boor was verdachte in een drugsonderzoek en een arrestatieteam was ingeschakeld om hem aan te houden. Hierbij is door de politie op het Larixplein geschoten. Uit het onderzoek is nu gebleken dat daar geen directe aanleiding voor was. Formeel: er was sprake van een ongewild schot.

De Rijksrecherche doet verder onderzoek naar het incident. Volgens het OM kan het verdere onderzoek naar de toedracht van het incident 'nog geruime tijd in beslag nemen.'

Bron: omroepbrabant.nl.

Laatst aangepast op 31 maart 2022 19:43

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl