Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Politie waarschuwt voor professionele skimming-apparatuur bij geldautomaten

Bericht geplaatst op // 4715 keer bekeken

Waalwijk - De politie roept burgers op om extra oplettend te zijn als ze geld opnemen bij een geldautomaat. Er is namelijk professioneel ogende skimming-apparatuur op een geldautomaat aangetroffen waarvan je mogelijk het gevaar niet ziet. In onze gemeente Waalwijk is voorzover bekend dit nog niet aangetroffen. Toch deze waarschuwing.

In dit geval betreft het een soort doosje met daarop het symbool voor contactloos betalen, zo waarschuwt de politie Alkmaar op een foto die op Twitter driftig wordt gedeeld. Dit doosje is in de linkerhoek van een Rabobank-geldautomaat bevestigd, maar het zou natuurlijk kunnen dat vergelijkbare apparaatjes ook op andere locaties of op geldautomaten van andere banken opduiken.

 

Het symbool op het apparaat herken je ongetwijfeld omdat het tegenwoordig behoorlijk gangbaar is om op deze wijze te kunnen betalen. 'Misschien kun je via deze methode ook wel geld opnemen bij een geldautomaat', denk je wellicht.

Helaas. Het apparaat hoort niet op de geldautomaat thuis en de politie laat weten dat het apparaatje vol zit met elektronica en een camera. Het doel daarvan laat zich raden: jouw kaartgegevens worden gekopieerd en met de camera hopen ze je pincode af te kunnen kijken.

Bron: Opgelicht Avrotros

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 20 maart 2020 23:58

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl