Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

UPDATE: Politieachtervolging eindigt aan de Sweelinckstraat Waalwijk

Bericht geplaatst op // 3191 keer bekeken

Waalwijk - De politie heeft vrijdag 16 december jl. omstreeks 20.00 uur op de Sweelinckstraat na een achtervolging en zoekactie een 19-jarige Oosterhouter aangehouden nadat hij tijdens een politiecontrole met zijn auto was weggereden. Daarbij reed hij bijna een voetganger aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten zagen vrijdagavond op de Reigerbosweg een auto met gedoofde lichten de parkeerplaats van een winkel oprijden. Ze zagen dat de bestuurder onderuit gezakt in zijn auto bleef zitten. De dienders besloten een controle in te stellen om te onderzoeken of er mogelijke sprake zou zijn van het dealen van drugs. De bestuurder had een joint in zijn handen. Hij deed zijn raam een klein stukje open en overhandigde zijn rijbewijs. Vervolgens startte hij de motor en maakte aanstalten om weg te rijden. De agent sloeg daarop met zijn wapenstok de ruit kapot.

De verdachte reed vervolgens met piepende banden weg en raakte daarbij bijna een vrouw die naast een auto stond. Er ontstond een achtervolging. De verdachte liet uiteindelijk zijn auto met geopend portier achter op de Sweelinckstraat waarna hij zich verstopte in de bosschages en werd aangehouden. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en het niet voldoen aan een bevel of vordering. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht.

 

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 17 december 2022 11:26

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl