Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Presentatie rapport over politie om moord Linda van der Giesen live op omroepbrabant.nl

Bericht geplaatst op // 3530 keer bekeken

TILBURG - Het onderzoeksrapport naar het handelen van de politie voorafgaande aan de dood van Linda van der Giesen wordt dinsdagochtend om tien uur gepresenteerd. Omroep Brabant zendt deze persconferentie live uit op internet. De persconferentie start om 10.00 uur.

Van der Giesen werd vorig jaar augustus doodgeschoten op het parkeerterrein van het TweeSteden-ziekenhuis in Waalwijk. Het onderzoek is gedaan door de commissie-Eenhoorn in opdracht van de driehoek Zeeland-West-Brabant.

De 28-jarige Linda van der Giessen werd doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Haar ex, de 37-jarige John F. uit Zevenbergen, werd opgepakt als verdachte. Justitie verdenkt hem van moord dan wel doodslag. Hij heeft inmiddels bekend.

Een week voor haar dood stuurde Linda de politie een email met daarin het vermoeden dat haar ex, John F., in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De politie heeft daarna niet opgetreden. “Dat was een inschattingsfout”, gaf politiechef Dick Schouten eerder al toe.

De politie heeft onderzoek gedaan naar wat er precies gebeurde voor de dood van Van der Giesen, die op het parkeerterrein van het TweeStedenziekenhuis in Waalwijk werd vermoord. Ook is er gekeken naar de gebruikelijke gang van zaken bij dergelijke incidenten.

De tweede, onafhankelijke, onderzoekscommissie bestaat uit oud-burgemeester Bas Eenhoorn, voormalig hoofdofficier van justitie René Craemer en oud-korpschef Peter Vogelzang. Op dit moment komt uit het rapport naar voren dat ‘de zaak door politiemedewerkers met betrokkenheid is opgepakt, maar dat de aangifte onvoldoende urgentie heeft gekregen’, liet de politie eerder weten.

Destijds heeft de politie na het ontvangen van de aangifte van Van der Giesen niet gekeken of er al eerdere aangiftes lagen. Eerdere ex-vriendinnen van John F. hebben ook aangifte gedaan tegen de man uit Zevenbergen, maar de politie heeft het verband toen niet gelegd.

Tussen Linda en John F. was sprake van een 'complexe relatie', waarbij over en weer aangiftes en meldingen zijn gedaan. Volgens de politie hebben verschillende exen aangifte tegen de verdachte gedaan.

Tijdens een persconferentie in januari van dit jaar verzekerde politiechef Schouten richting pers en nabestaanden dat tot op de bodem zou worden uitgezocht hoe de cruciale inschattingsfouten gemaakt konden worden.

Bron: Omroep Brabant

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 17 mei 2016 07:25

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl