Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Speelplaats Waalwijk na brutale diefstal rubberen tegels weer open voor kinderen

Bericht geplaatst op // 5775 keer bekeken

WAALWIJK - De speelplaats aan de Wilhelmina Druckerstraat in Waalwijk gaat in de loop van vrijdagmiddag weer open voor kinderen. De gemeente Waalwijk heeft een controle uitgevoerd en komt tot de conclusie dat de situatie weer voldoende veilig is.

De speelplaats was bijna twee weken dicht, nadat een deel van de rubberen tegels rond het grote speeltoestel was gestolen. Daardoor voldeed de speelplaats niet meer aan de veiligheidsvoorschriften. Donderdag hebben vrijwilligers uit de buurt de tegels weer aangevuld. Dat was te danken aan het bedrijf AA Kunstgras uit Nieuwkuijk, dat de tweedehands tegels gratis ter beschikking stelde.

Zou dat niet zijn gebeurd, dan had het buurtcomité eerst minimaal 10.000 euro via sponsoring bijeen moeten brengen. Precies dezelfde rubberen tegels die er nog liggen zijn namelijk niet meer te krijgen. Daardoor zouden nieuwe tegels gekocht moeten worden. De tegels die nu zijn gebruikt wijken enigszins af, maar bleken desondanks prima bruikbaar.

De speelplaats valt onder verantwoordelijkheid van de gemeente, maar in het potje voor speelplaatsen zat geen geld meer voor vervangende tegels.

Waalwijk haalt vrijdag de hekken die na de diefstal zijn geplaatst weg, zodat de speeltuin open kan.

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl