Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Twee arrestaties na bedreiging en afpersing

Bericht geplaatst op // 1327 keer bekeken

Waalwijk - Een 37-jarige man uit Waalwijk en een eveneens 37-jarige man uit Sprang-Capelle zijn vrijdag 24 maart jl. door de politie aangehouden omdat zij verdacht worden van de bedreiging en afpersing van een 31-jarige Oisterwijker. Ze eisten geld en dreigden met een handgranaat omdat zij denken dat hij anoniem over een hennepkwekerij heeft getipt.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij verklaarde dat twee mannen hem en zijn partner hadden bedreigd en afgeperst. Een van de daders was volgens hem de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. Ze eisten 25.000 euro omdat zij het vermoeden hadden dat hij anoniem een tip had doorgegeven over een hennepkwekerij. Ze dreigden een handgranaat bij hem binnen te gooien als hij niet zou betalen. Hoewel hij ontkende de anonieme tipgever te zijn, bleven de mannen bij hun bedreiging en afpersing.

De recherche stelde direct een nader onderzoek in en achterhaalde ook de identiteit van de tweede verdachte. De twee mannen zijn vrijdag 24 maart jl in opdracht van de officier van justitie aangehouden. Ze werden in verzekering gesteld en zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij zijn onder voorwaarden in vrijheid gesteld en moeten zich later voor de rechter verantwoorden.

“Politie en Justitie tillen zwaar aan een dreiging met een handgranaat gezien de impact en maatschappelijke onrust die een dergelijke dreiging teweegbrengt, dat zo mogelijk onmiddellijk een opsporingsonderzoek na aangifte wordt gestart om de verdachten(n) op te sporen deze dreiging te doen stoppen en de verdachten voor de rechter te brengen”.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl