Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Veel verkeer te snel langs wegwerkzaamheden Midden-Brabantweg Waalwijk

Bericht geplaatst op // 4414 keer bekeken

Waalwijk - Bij een snelheidscontrole op de Midden-Brabantweg gingen 600 automobilisten op de bon. De controle vond plaats op vrijdag 09 mei 2014 tussen 08.30 uur tot 12.30 uur, tijdens wegwerkzaamheden. Alle overtreders krijgen binnenkort bericht van het Centraal Justitieel Incassobureau. De politie gaat de komende tijd extra snelheidscontroles houden op de Midden Brabantweg.

De politie hield de controle in het kader van verkeersveiligheid. Er wordt momenteel namelijk druk gewerkt aan de reconstructie van de N-261 (Midden Brabantweg) tussen Waalwijk en Tilburg. De provincie Noord Brabant past de weg aan om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en het aantal ongevallen te verminderen. Het gaat daarbij om het terugdringen van het aantal kop-staart botsingen op de kruispunten met verkeerslichten. In verband met de wegwerkzaamheden en de gewijzigde situatie is de maximum snelheid teruggebracht naar 50 km/u. Dit is gedaan ter bescherming van de wegwerkers, het werkverkeer en overige weggebruikers.

Tijdens de vier uur durende controle passeerden er ruim 3.000 voertuigen de radarapparatuur. Zeshonderd bestuurders reden sneller dan toegestaan, wat neer komt op 20%. Alle overtreders krijgen daarvoor een bekeuring. De hoogste snelheid gemeten snelheid bedroeg 84 km/u. Dat is 34 km/u sneller dan de toegestane 50 km/u.

Het verkeershandhavingsteam van de politie gaat de komende tijd regelmatig extra snelheidscontroles uitvoeren op de N-261. Dat gebeurt met verschillende meetmethodes, dus zowel opvallend als onopvallend. De agenten maken bij deze snelheidscontroles gebruik van radarapparatuur, lasergun en onopvallende videovoertuigen (auto's en motoren).

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl