Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Tree of Life

Cheap Licensing

Security Discounter

Monkey Town Waalwijk

Kentekencheckonline.nl

DVS brandbeveiliging

Brandblusser

Vegan Streaker veroorzaakt met actie file op A59; 1 activiste opgepakt

Bericht geplaatst op // 6552 keer bekeken

Waalwijk - Peter Janssen uit Vught, beter bekend als de Vegan Streaker, hield donderdagavond rond vijf uur met drie andere actievoerders een actie op de A59 bij Waalwijk en Haarsteeg. Onder het viaduct van de A59 kwamen de actievoerders tot stilstand. De actie duurde tot halfzes. De politie heeft tenminste één activiste opgepakt.

De actie was om aandacht te vragen voor konijnenleed. De dierenactivisten van de Stichting Konijn in Nood, die Peter Janssen heeft opgericht, zijn boos over het 'extreme dierenleed' dat volgens hen in de commerciële konijnenhouderij plaatsvindt. Volgens de activisten leven duizenden konijnen in Nederland in kleine kooien.

De VID meldde dat de file in de richting van Den Bosch door de actie wat opliep. De actievoerders reden zij aan zij en staken fakkels af. Sommige weggebruikers reden er via de vluchtstrook omheen.

De stichting vindt dat er te weinig wordt stilgestaan bij het leed. "Daarom willen wij nu letterlijk stilstaan bij het dierenleed dat zich achter de gesloten deuren van de vee-industrie afspeelt", schrijft ze op Facebook.

Hoewel steeds meer supermarkten stoppen met het verkopen van konijnenvlees, is het nog niet overal in de ban gedaan. Tijdens de actie was er boven de snelweg een spandoek worden gespannen met daarop de namen van de supermarkten waar het vlees nog wel te koop is.

Bekijk de foto's:

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Laatst aangepast op 07 december 2017 18:42

Reacties  

#1 Martijn 07-12-2017 17:25
Met acties als dit bereik je juist het tegenovergestelde!
Als mensen naar huis willen na een dag werken, zal een actie als dit alleen maar boze reacties uitlokken!
#2 Angelie 07-12-2017 17:53
Goed gezien Martijn, blij dat ik thuis ben. Vanavond een extra konijnenboutje in de pan.
#3 Henri 07-12-2017 21:55
Ik hoor de Vegan Streaker nooit over het dierenleed bij het ritueel slachten.
#4 Un Wolluker 08-12-2017 15:08
Jammer dat ik hierboven alleen maar negativiteit en cynisme waarneem.

Je zou ook kunnen proberen het wat positiever te bekijken en te waarderen dat iemand z'n best doet om dierenleed tegen te gaan.

Over de wijze waarop kun je inderdaad discussiëren, maar hij heeft zijn beoogde doel (publiciteit) wel behaald. En laten we eerlijk zijn, er is inderdaad een hoop dierenleed waar heel snel iets aan gedaan moet worden.
#5 M 08-12-2017 17:32
Niet alleen de mensen op de A59 hadden last van deze aktie,op het moment dat de A59 vast staat dan lopen ook de wegen van Waalwijk zelf dicht. Het is op een normale werkdag al onmogelijk om het industrieterrei n af te komen laat staan als er file staat. Ik vindt het prima om aandacht te vragen voor dierenleed, maar doe dat met de juiste middelen. als je de supermarkten negatief in de publiciteit wilt hebben dan moet je voor hun deur gaan staan of alle winkelwagens bezet houden. Niet de hardwerkende mensen lastig vallen, die daardoor te laat thuis/afspraak en of opvang zijn.
#6 Robke 09-12-2017 05:01
Een snelweg blokkeren is nooit oke, voor wat voor doel ook.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl