Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Deze website wordt gehost door:

Heermoes

DVS brandbeveiliging

creditchecker

Lotgering

brandblusserxl.nl

P2000shop

Prins Lifestyle

Brandblusser

Autobedrijf Vrijhoeven

Vluchtelingen nemen afscheid van crisisopvang aan de Gaard Waalwijk

Bericht geplaatst op // 2466 keer bekeken

De groep van 43 vluchtelingen heeft gisteren afscheid genomen van de crisisopvang in sporthal De Slagen. De groep jongens uit hoofdzakelijk Syrië en Eritrea is rond 15.00 uur met een bus vertrokken naar hun nieuwe opvanglocatie in de gemeente Heusden. Het vertrek verliep hectisch, veroorzaakt door soms hevige emoties bij de jongens. Enkele groepjes liepen weg, nadat ze hoorden dat ze opnieuw in crisisopvang zouden worden opgenomen. Uiteindelijk zijn ze allen vertrokken uit de sporthal, na bemiddeling door onder andere sociaal werkers. De hal wordt vandaag weer in gebruik genomen.

De groep werd volgens de afspraak met het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) drie dagen opvang geboden, in afwachting van meer structurele opvang elders in het land.

De gemeente kijkt terug op een rustig verlopen opvang. Wethouder Hans Brekelmans: “Uiteraard realiseren wij ons dat de opvang gemengde gevoelens in de samenleving heeft opgeroepen. In een later stadium brengen we met bijvoorbeeld een enquête graag in beeld hoe omwonenden en andere belanghebbenden de opvang hebben ervaren. Daar zullen we natuurlijk lering uit trekken.”

De wethouder spreekt graag een woord van dank uit aan inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties die op een of andere wijze hulp en/of ondersteuning hebben geboden bij de crisisopvang. “Het was mooi om te zien hoe betrokken zij zich toonden, door spontaan door kleding, levensmiddelen of traktaties naar De Slagen te brengen”, aldus Brekelmans.

Tekst: Gemeente Waalwijk

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 29 september 2015 10:33

Plaats reactieBeveiligingscode
Vernieuwen

Regels:
 • Brandweer112.nl houdt zich het recht voor om zonder opgaaf van redenen reacties te weigeren of te verwijderen.
 • © Brandweer112.nl - Copyright
  Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

  Deze website wordt gehost door:
  Keurig online webhosting
  website:
  Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

   Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
  Nieuwsbrief Brandweer112.nl