Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Vuilophaler Henk (85) boos en verdrietig: jongens trappen afvalwagentje in het water

Bericht geplaatst op // 8559 keer bekeken

WAALWIJK - Hij raapt dag in dag uit het afval van de straten in zijn buurt. Geheel belangeloos, geen probleem. Maar de motivatie van Henk de Gouw (85) uit Waalwijk werd maandagochtend flink op de proef gesteld. Langsfietsende jongeren trapten zijn afvalwagentje in het water.

Hij was even aan de overkant van de sloot aan de Bachlaan. Daar lag een blikje in de graskant. Dat wilde hij oprapen, zoals hij al sinds zijn twaalfde jaar afval raapt in de buurt. Hij heeft er een speciaal wagentje voor, gekregen van de gemeente. Dat stond een beetje op het fietspad, maar nog netjes aan de kant voor de vele jongeren die elke dag naar school rijden van en naar Sprang-Capelle. ,,Het is er zo breed dat je er met een auto langs kunt'', beschrijft De Gouw.

Vaak ziet hij dat de scholieren met zijn vieren of vijven naast elkaar rijden. Maandagochtend ook. Wie het precies waren zag De Gouw niet. Daarvoor ging het te snel. Maar één van de scholieren gaf zijn wagentje een trap. Het ding rolde de berm in, recht de sloot in.

Mensen die het zagen gebeuren hebben geprobeerd het wagentje uit het water met riet te tillen. Maar dat lukte niet. Geëmotioneerd keek de bejaarde man toe. Ook mannen van de WML, die een klein kraantje gebruikten, kregen het er niet uit. ,,Toen ben ik maar naar het gemeentehuis gelopen'', zegt De Gouw. ,,Of ze daar iemand wisten die hem eruit kon halen.'' Uiteindelijk is het met een lange stok en wat spierkracht gelukt. Zelfs de politie kwam er op een zeker moment bij kijken. Aan de agenten heeft De Gouw zijn hele verhaal gedaan.

Hoewel het karretje er zonder veel schade vanaf is gekomen, heeft de oude vuilophaler geen goed woord over voor de jongeren. Dat uitgerekend zij hem zo moeten pakken. ,,Het is een schande. Ze drinken van alles uit blikjes en gooien dat maar neer. En dan kom ik altijd 's middags langs om het weer op te ruimen. Anders is er niemand die dat doet.''

Niet alleen De Gouw, maar ook de buurtpreventie wil graag weten wie het bakje een duw gaf. ,,Het zou fijn zijn als mensen hun excuses aanbieden'', zegt een woordvoerster. ,,Hij haalt hier het zwerfvuil op, om een beetje fit te blijven. Maar ook om het mooi schoon te houden.''

Daar belooft de bijna 86-jarige man niet mee stoppen, ook niet na dit incident. Tien jaar geleden is hij eens aangereden, daar liet hij zich ook niet door kisten. ,,Nee hoor. Ik ga morgen gewoon weer op pad'', zegt hij monter.

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 18 september 2017 18:38

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl