Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Bericht geplaatst op
WAALWIJK - Op dinsdag 2 juni werden in een woning in Waalwijk twee wandelstokken aangetroffen. Opmerkelijk detail: hierin zaten verborgen dolken/degens. Het voorhanden hebben en overdragen van dit soort wapens is strafbaar volgens de Wet Wapens en Munitie. Een collega kwam door het online surveilleren via een verkoopsite op internet de advertentie tegen en schakelde de wijkagent in. Hierop is vervolgens doorgepakt. De 'wandelstokken' zijn inbeslaggenomen. De aanbieder zal later gehoord worden hierover.
Bericht geplaatst op
Waalwijk - Op dinsdag 2 juni 2020, rond de klok van 23:30 uur, kregen de hulpdiensten een melding van een val van trap aan de Noorder Parallelweg. In de woning was er een persoon van de trap gevallen en raakte hierbij zwaargewond. Het slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Foto Erik Haverhals.
Bericht geplaatst op
WAALWIJK - Een man is maandagavond aangehouden door de politie, omdat hij een vrouw van de weg zou hebben gereden. Dat gebeurde rond 20.15 uur aan de Burgemeester Smeelelaan in Waalwijk. De auto van de vrouw raakte beschadigd bij het incident. De linkerspiegel hangt los en het voertuig heeft ook aan de rechterkant een flinke deuk opgelopen. Hoe de auto van de man eruit ziet, is onbekend.   Het voorval ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie doet nader onderzoek. Tekst: Jesse van Beljouw Foto Erik Haverhals.
Bericht geplaatst op
WAALWIJK - Bewoners van de Gradenboog in Waalwijk vonden maandagochtend gaspatronen en ballonnen in de speeltuin waar veel kinderen uit de buurt spelen. Een prullenbak staat nog geen meter verder. De bewoners uit de straat zijn flink geschrokken maar ook erg kwaad.
Bericht geplaatst op
Waalwijk - Op zondag 31 mei 2020, rond de klok van 18:00 uur, kreeg de politie van Waalwijk een melding van een vechtpartij aan de Prof. Veltmanweg. Bij het arbeidsmigranten hotel was een vechtpartij ontstaan. Volgens omstanders is er ook een mes gezien. De politie heeft dit alleen niet bevestigd. Ook is niet bekend of er iemand is aangehouden.
Bericht geplaatst op
Waalwijk - Op zaterdag 30 mei 2020, rond de klok van 08:00 uur, kreeg de politie van Waalwijk een melding van een ongeval aan de Kleiweg. Op de kruising waren er twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Volgens de bestuurder van een van de auto’s had zij de andere auto niet zien aankomen. Volgens getuigen was de klap enorm. Bij het ongeval is niemand ernstig gewond geraakt.
Bericht geplaatst op
WAALWIJK - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een vleesmes in beslag genomen in een woning in de Waalwijkse wijk Bloemenoord. Agenten kwamen ter plaatse na een melding over een conflict. Het conflict was bij het arriveren van de politie al opgelost, maar daarmee was het nog niet gedaan met de onrust. Een man die op bezoek was in het huis, lag op bed een deed alsof hij sliep. Onder zijn broekspijp zagen agenten een glinsterend voorwerp zitten. Een vleesmes. ,,De man had wellicht andere plannen met dit mes", aldus de politie. ,,En dat was niet het vlees aansnijden.” Het wapen is in beslag genomen. Tekst: Karen Luiken
Bericht geplaatst op
WAALWIJK - Bij een snelheidscontrole op de Ambrosiusweg in Waalwijk is dinsdagavond een automobilist betrapt die 49 km/uur te hard reed. Dat meldt de politie op Facebook. De politie hield de snelheidscontrole naar aanleiding van klachten van omwonenden over hardrijders. Een bestuurder uit Waspik reed na correctie 99 km/uur. Hij kan een forse bekeuring tegemoet zien. Zijn rijbewijs mocht hij nog net behouden. Tekst: Petra Vogel
Bericht geplaatst op
Waalwijk - Op woensdag 27 mei 2020, rond de klok van 16:00 uur, kreeg de brandweer van Waalwijk een melding van een containerbrand aan de Tom Mandersstraat. Een buurtbewoner zag enorm veel rook en zag afval in de container in brand staan. Er is nog geprobeerd om het vuur uit te maken met een poederblusser maar dit lukte niet. De brandweer had het vuur in de container snel geblust.
Bericht geplaatst op
WAALWIJK - In de Merwedelaan in Waalwijk is zondagmiddag een man aangehouden. Hij zou betrokken zijn bij een ruzie en zou volgens omstanders een pistool in handen hebben. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er in de Merwedelaan iemand is aangehouden, maar het is volgens de woordvoerder niet duidelijk of er daadwerkelijk sprake is van een vuurwapen. ,,Het lijkt op een uit de hand gelopen familiekwestie", aldus de woordvoerder. Meer dan zeven politiewagens kwamen na de melding met spoed ter plaatse. De straat was tijdelijk afgesloten door de politie.
Bericht geplaatst op
Waalwijk - Op vrijdag 22 mei werd, naar aanleiding van klachten uit de wijk, door agenten een snelheidscontrole uitgevoerd op de Floris v-Laan te Waalwijk. De maximum snelheid is daar 50 km/h. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 80 km/h. Daarnaast werden er in Waalwijk nog vier bestuurders betrapt op het gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden. Zij hebben allemaal een proces-verbaal gekregen.
Bericht geplaatst op
WAALWIJK - Een automobilist is vrijdagmiddag rond 16.30 uur in de sloot beland op de Professor Minckelersweg in Waalwijk. In de auto zaten vier jongeren. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. De bestuurder draaide vanaf de Elzenweg de Professor Minckelersweg op toen de auto begon te glijden. Door de regen was de weg glad geworden. Ambulancemedewerkers hebben de inzittenden onderzocht. De auto raakte zwaar beschadigd en wordt getakeld door een berger. Tekst: Anita Vliegenberg foto 112delangstraat.
Bericht geplaatst op
WAALWIJK - Een auto is in de nacht van woensdag op donderdag in brand gestoken op de Koetshuislaan in Waalwijk. De politie doet verder onderzoek. De auto stond geparkeerd aan de Koetshuislaan. Omdat het ging om een hybride auto, ging de brandweer voorzichtig te werk. Het vuur was vrij snel onder controle, maar toch moet de auto als verloren worden beschouwd. 's Nachts liet de politie via Twitter en Facebook weten dat zij uitgaat van brandstichting en dat er een onderzoek wordt gestart. Tekst: Thijmen Alleman foto Erik Haverhals.
Bericht geplaatst op
WAALWIJK - Op dinsdag 19 mei werd door de politie in samenwerking met woningbouwvereniging Casade een controle ingesteld bij een woning in de Franz von Suppestraat. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 200 planten. Er was tevens sprake van illegaal afgenomen stroom. Enexis heeft deze afgesloten. De hennepkwekerij is geruimd. In de woning werden geen personen aangetroffen. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan. De gemeente is voornemens om de woning te sluiten.
Bericht geplaatst op
WAALWIJK - In Waalwijk is een inwoner voor 12.000 euro opgelicht via sms-fraude. Dat meldt de politie Waalwijk dinsdagmiddag. Het slachtoffer is opgelicht via ‘smishing', phising via sms-berichten. Bij die vorm van fraude krijgt de gebruiker van een mobiele telefoon een berichtje van een nep-account. Het bericht vraagt de gebruiker meestal om onmiddellijk actie te ondernemen door een telefoonnummer te bellen of door op een bepaalde link te klikken. Op die manier komt persoonlijke informatie zoals creditcardgegevens of wachtwoorden bij de cybercrimineel terecht. Tekst: Iris van den Berg
Pagina 1 van 136

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl