Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Auto huren Curaçao

Bericht geplaatst op // 201 keer bekeken

Curaçao: het tweede eiland dat deel uitmaakt van de ABC-eilanden in de Carribean. Dit is het grootste eiland van het trio. En het meest bezochte eiland. De eilandcultuur maakt dat er geen ruimte is voor een complexe en onnodige infrastructuur. Er zijn op dit eiland dus alleen praktische wegen en routes. Dit is gunstig voor Europese toeristen die graag zelf het eiland willen verkennen.

Er is voldoende keuze voor autoverhuur op Curaçao. Er zitten hier meerdere Europese autoverhuur organisaties zoals de welbekende EasyTerra. Voor eilandbezoekers die nog niet eerder op één van de eilanden zijn geweest, is het handig om via een Europese organisatie een auto te huren. Dit zorgt voor gemak en begrip. Ook, maakt dit het huren van een auto op het eiland ondanks de verre afstand en tropische cultuur, net zo vertrouwd en makkelijk als in de steden van Europa. Je treft dan vaak ook dezelfde huurvoorwaarde als Europese bestemmingen.

Het verkeer op Curaçao rijdt net als in de benelux aan de rechterkant. Hierbij gelden ook dezelfde regels: links inhalen en rechts voorrang verlenen. Het eiland kent relatief goede wegen. De meeste wegen op het eiland zijn voor toeristen goed te volgen. Het is wel belangrijk om extra op te letten. Houd rekening met de natuur op het eiland. In het binnenland kunnen dieren vrij oversteken. Kijk hier voor uit tijdens het rijden op het eiland. Ondanks dat de wegen vergelijkbaar zijn met Europese wegen, is het verkeer op het eiland anders dan Europeanen gewend zijn. Op het eiland komen dagelijks verkeersongelukken voor waarvan toeristen vaak de oorzaak zijn. Deze lezen zich niet in. Om problemen te voorkomen is het aangeraden om bronnen van autoriteiten van Curaçao door te nemen voor je gaat rijden op het eiland. Doe ook een beroep op lokale organisaties van het eiland voor vragen. Het is ook verstandig om eventueel een verzekering te nemen voor je bezoek aan het eiland als je van plan bent om te rijden.

Het beschikken over een auto op het eiland is een leuke manier om kennis te maken met het eiland. Je komt hierdoor op lokale plekken waar je met het openbaar vervoer niet langs zou rijden. Hierdoor kan je jij als toerist meer genieten van de gastvrijheid van de eilandbewoners. En, kom je gegarandeerd terecht bij de lekkerste lokale establissementen.

De prijzen voor het huren van een auto op Curaçao zijn gemiddeld. De toeristische prijzen op het eiland zelf liggen hoger dan wanneer je vanuit je thuisgebied de arrangementen voor je vervoer regelt. Bij onder andere EasyTerra kan je voor je tropische vakantie van te voren een auto huren. Dit gaat vanaf je laptop net zo makkelijk als auto huren Ibiza of Alicante voor je vakantie aan de Spaanse kust. Dit is ook de meest veilige optie omdat je op deze manier van te voren bekend bent met de voorwaarden van het huren. Zo kan je tijdig nog wijzigen doorgeven en met een zeker gevoel het vliegtuig instappen naar je tropische droombestemming.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl