Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Brandweer vaak levensreddend bezig voor huisdieren

Bericht geplaatst op // 27 keer bekeken

Is je huisdier ziek of gewond, dan is de dierenarts meestal het aangewezen adres waar je zo snel mogelijk naar toe gaat. Je doet er alles aan om je hond of kat in optimale conditie te houden. Toch heb je niet altijd toezicht op je huisdier wanneer ze bijvoorbeeld naar buiten gaan. In de openbare ruimte kan je huisdier gewond raken, een nare ziekte oplopen zoals een besmetting met Giardia. Dit is vooral het geval als je hond op een plek komt waar meer trouwe viervoeters bij elkaar komen. Het is namelijk een besmettelijke parasiet. Maar ook een ongeluk met je hond kan in een klein hoekje zitten. Dan verleent de brandweer vaak hulp en verleent de dierenambulance ook vaak een helpende hand.

Het is over het algemeen bekend waar de brandweer mee bezig is. De mannen en vrouwen van de brandweer komen in actie als er brand ontstaat in een woning of bij een verkeerssituatie. Maar dat is lang niet alles. Ook bij calamiteiten en rampen is de inzet van de brandweer onmisbaar. Daarnaast worden ze ook opgeroepen als er een huisdier in een benarde positie zit. Vaak zijn dat katten die niet meer uit een hoge positie durven te komen. Daarnaast raken er soms ook paarden of koeien te water die vervolgens niet meer op de kant kunnen komen. Ook dan komt de brandweer in actie.

Besmettelijke ziektes

Naast een ongeluk kan je huisdier ook een besmettelijke ziekte oplopen zoals Giardia hond. Dit kan al gebeuren tijdens het dagelijkse rondje met je hond. Zo komt een misschien voor velen onbekende ziekte zoals Giardia vaak voor. Hoe raakt jouw hond precies besmet met Giardia? Zodra dieren eenmaal besmet zijn, of ze nu klachten hebben of niet, verspreiden ze de parasiet via de ontlasting. Hierdoor komt de parasiet terecht in de omgeving. De eitjes van deze parasiet zijn direct besmettelijk en overleven lang (tot wel 3 maanden) buiten het lichaam van een dier of mens. Op plekken waar veel honden en katten komen is deze parasiet in de regel ook te vinden. Denk bijvoorbeeld aan parken, wandelroutes, uitlaatplaatsen en hondenverenigingen. Maar ook verontreinigde drinkplaatsen zoals vijvers en plassen vormen een besmettingsbron. Is er bij jouw hond Giardia vastgesteld dan is probiotica een probaat middel om je hond te ontwormen.

Glucosamine hond

Net als bij mensen komt het voor dat het bewegingsapparaat minder goed gaat functioneren. Daarbij is glucosamine een soort smeermiddel. Ook de smeringsmoleculen in de gewrichtsvloeistof bevatten veel glucosamine bouwstenen. Naarmate we ouder worden, gaan we deze lichaamseigen stof steeds minder produceren. Vooral dan kunnen klachten ontstaan en kan extra suppletie zinvol zijn om deze klachten te verlichten. Glucosamine hond wordt vooral gebruikt bij gewrichtsproblemen zoals artrose. Artrose bij honden wordt gekenmerkt door slijtage van het gewricht. Het kan op een natuurlijke manier verlichting bieden.

Blaasontsteking hond

Tenslotte willen we blaasontsteking hond nog onder de aandacht brengen. Deze aandoening komt ook regelmatig bij honden voor. Een blaasontsteking bij honden ontstaat in veel gevallen door bacteriën die via de plasbuis de blaas binnendringen. Er zijn echter meer oorzaken te noemen. Antibiotica kan het probleem verhelpen maar ook zijn er goede natuurlijke supplementen die effectief werken bij de blaasontsteking van jouw hond.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl