Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

De beste strategieën om Free cell te winnen

Bericht geplaatst op // 77 keer bekeken

Lukt het je maar niet om Free cell (snel) te winnen? Blijf je altijd maar hangen op dat ene level en heb je geen idee hoe je verder kunt? Dan is het tijd om de beste strategie voor Freecell Solitaire erbij te pakken. Met deze tips lukt het je zelfs als solitaire leek om een potje Solitaire te winnen. Voor het gemak gaan we er wel even van uit dat je inmiddels al bekend bent met de spelregels. Anders is de eerste stap natuurlijk om je te verdiepen in de verschillende spelregels.

1. Bepaal je doelen bij Free Cell

Je begint geen kaartspel zonder het doel ervan volledig te begrijpen. In Free Cell is het de bedoeling dat spelers kaarten in oplopende volgorde rangschikken naar de foundation. Uiteindelijk zou je moeten eindigen met de vier cellen met elk 13 kaarten van Aas-2-3 tot en met de koning. De vier stapels hebben elk hun eigen soort: schoppen, ruiten, harten, klaver.

2. Analyseer het speelveld zorgvuldig

Voordat je kaarten gaat verplaatsen, analyseer je eerst de lay-out. Probeer gebieden te lokaliseren die problematisch zijn, zoals azen en lage kaarten die onder het tableau zijn begraven. Plan vervolgens hoe je de kaarten gaat verplaatsen. Wees voorzichtig met de voor de hand liggende bewegingen, want ze zijn misschien niet de beste. Neem daarom je tijd en kijk goed voor je kaarten begint te verplaatsen.

3. Verplaats de azen

Als je azen en tweeën diep begraven zijn door andere kaarten van hogere waarde, moet je ze zo snel mogelijk bevrijden. Verplaats ze naar foundation om je een globaal idee te geven van hoe je de andere kaarten gaat verplaatsen. Onthoud dat de kaarten in oplopende volgorde zijn gerangschikt. Dus als je azen worden geblokkeerd door veel andere kaarten, is het misschien niet mogelijk om het spel uit te spelen

4. Probeer de vrije cellen leeg te houden

Free Cells slaan kaarten op die je strategie blokkeren. Ze helpen je manoeuvreren. Met veel lege vrije cellen kan je een langere reeks kaarten verplaatsen. Reeksen maken zal echter moeilijk zijn als je maar een of twee lege cellen hebt. Jd dient zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te hebben om kaarten te kunnen verplaatsen.. Plaats daarom geen kaarten in de vrije cel, tenzij dit je enige optie is.

5. Maak zo vroeg mogelijk een lege tableau-kolom

Natuurlijk zijn vrije cellen belangrijk. Maar lege kolommen zijn nog beter. Je kunt een hele reeks in deze kolommen plaatsen in plaats van een enkele kaart. Je kunt een vrije kolom vullen met een aflopende reeks die begint met een heer tot een aas in afwisselende kleuren.. Als je een tableau-kolom hebt die alleen een reeks heeft zonder dat er kaarten boven steken, kun je deze voor de rest van het spel laten staan, omdat het geen kaart van lagere rangen blokkeert die moet worden vrijgemaakt.Je kunt zelfs kaarten aan deze reeks toevoegen zodat er meer kaarten vrijgespeeld worden.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl