Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Goed dakonderhoud voorkomt ellende

Bericht geplaatst op // 121 keer bekeken

Hoe vaak denk je na over je dak? Niet vaak waarschijnlijk. Zolang er geen lekkage optreedt en je droog en warm blijft, is het gemakkelijk dit belangrijke onderdeel van je huis te vergeten. Toch is dat niet verstandig. Ieder dak heeft onderhoud nodig. Het is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je huis. In ieder geval geeft het een hoop ellende en schade als er iets mis mee is.

Een dak krijgt heel wat te verduren. Regen, storm, hagel, sneeuw en zon. En niet te vergeten grote temperatuurverschillen. Ook vuil en plantengroei kunnen schade geven aan een dak. Het is heel vervelend als je daar pas achter komt op het moment dat het al te laat is. Lekkage en waterschade is wel het laatste wat je wilt. Maar ook tocht, vocht en schimmel liggen op de loer als het onderhoud van je dak te wensen overlaat. Dakdekker Waalwijk https://nelodakwerken.nl/dakdekker-waalwijk/ komt graag langs om te adviseren over het juiste onderhoud van daken en dakgoten. Hij kan ook het reinigen voor zijn rekening nemen. Regelmatig onderhoud van het dak geeft een zeker gevoel en voorkomt een hoop ellende.

In geval van lekkage van het dak komt een goede dakdekker zoals dakdekker oosterhout https://nelodakwerken.nl/dakdekker-oosterhout/ zo snel mogelijk om te bekijken wat er moet gebeuren. Vaak is het mogelijk om met een spoedreparatie verdere schade zoveel mogelijk te beperken. Dat geeft u de tijd om samen met de dakdekker te overleggen over de verdere te nemen maatregelen.

Niet alleen het eigenlijke dak, ook de dakgoten hebben onderhoud nodig. Minstens een keer per jaar moeten ze goed worden schoongemaakt. Staan er veel bomen in de buurt van het huis dan is een extra schoonmaakbeurt in de herfst geen overbodige luxe. Verstopte of lekkende dakgoten geven schade aan muren en kunnen houtrot veroorzaken. Regenwater dat niet door de dakgoot weg kan stromen, zoekt een andere weg en stroomt langs de muren. Ook hier is voorkomen beter dan genezen.

Daken zijn er in soorten en maten. Niet alleen het dak van het huis, ook daken op schuurtjes, garages, uitbouw, dakkapel enz. moeten op de juiste manier behandeld worden. De dakdekker kan advies geven over materiaalkeuze en onderhoud. Wacht niet tot het te laat is en je met emmers en pannen in de weer moet om water dat door het dak komt op te vangen,

Goed dakwerk is vakwerk. Zelf een dak onderhouden is lastig en gevaarlijk. Het is typisch een klus om over te laten aan de vakman. Voor het juiste advies voor alle verschillende daken en dakgoten en het onderhoud ervan heb je een betrouwbare dakdekker nodig https://nelodakwerken.nl/dakdekker/ Zij hebben de juiste ervaring en materialen om dit specialistische werk, ook op grote hoogte, veilig uit te kunnen voeren. Ook kennen zij de nieuwste materialen en weten ze aan welke regels en voorschriften op milieugebied ze moeten voldoen. Zij voeren ook op de voorgeschreven wijze het oude dak en alle restmaterialen af.

Advertentie

BrandblusserXL

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl