Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Hoe laat ik mijn huis veilig achter voor de vakantie?

Bericht geplaatst op // 109 keer bekeken

Bij vele mensen is het de laatste zorg voor de vakantie. Het veilig achterlaten van je huis. Door enkele voorzorgsmaatregelen te nemen ga jij veilig op vakantie. Schakel elektrische apparaten uit en haal stekkers uit de stopcontacten, sluit de boiler en gasleiding af, test brandmeldapparatuur, berg brandbare vloeistoffen op en laat aan een buur weten dat je afwezig bent.

Schakel elektrische apparaten uit en haal stekkers uit de stopcontacten

Schakel alle elektrische apparaten uit, met uitzondering van ijskast en diepvries, tenzij je deze heb leeggemaakt en ontdooid. Door kortsluiting of andere oorzaken kan er zomaar brand ontstaan en dat wil je natuurlijk niet tijdens je vakantie. Met deze maatregel houd je de kans hierop klein. Schakel ook de verwarmingsinstallatie uit. Haal de stekker van de televisie, de muziekinstallatie en de computer uit het stopcontact. Zo bespaar je niet alleen energie, maar je vermijdt ook kortsluiting of brand na een blikseminslag.

Sluit de boiler en gasleiding af

Sluit voordat je op vakantie gaat de toevoer van de boiler af. Door dit te doen wordt het water niet meer verwarmd. De boiler houdt immers constant het water op de juiste temperatuur. Draai ook de hoofdkraan van de gasleiding dicht. Op die manier kan er moeilijker brand ontstaan en laat jij je huis brandveilig achter. Wil je op vakantie, maar heb je nog geen idee waarheen? Neem dan een kijkje op huisje huren Rotterdam, Zeeland huisje huren.

Test brandmeldapparatuur voor extra brandveiligheid en berg brandbare vloeistoffen op

Heb je brandmeldapparatuur thuis? Zorg dat deze optimaal werkt. Test je rookmelders en vervang de batterijen indien nodig. Dit wordt vaak vergeten, maar is erg belangrijk. Hoewel je zelf niet thuis bent, kan dit nuttig zijn, zeker als je beschikt over een geïntegreerd alarmsysteem dat gekoppeld is aan een centrale. Vermijd daarnaast het opslaan van brandbare vloeistoffen of bewaar deze op een veilige plaats. Zorg ervoor dat spuitbussen buiten bereik van zonlicht liggen en uit de buurt zijn van de kachel.

Laat aan een buur weten dat je afwezig bent

Vertel aan een van je buren dat je op vakantie gaat en hoe je bereikt kan worden. Het kan handig zijn een huissleutel bij iemand achter te laten. Wanneer er is iets mis is met je woning of bij nood kan deze persoon ter plaatse komen of je telefonisch bereiken. Het is handiger dan je denkt! Buren kan je ook vragen om de post en krant op te ruimen en eventueel de gordijnen open en dicht te doen. Zo lijkt je huis nog bewoond en hebben inbrekers moeilijker je huis in het vizier. Wat je nog meer kan doen tegen inbrekers? Zet een bewegingssensor op de buitenlamp. Een inbreker zal schrikken van het licht dat aan gaat. Zorg voor goede sloten en anti-inbraakstrips op je ramen en deuren en stel een alarmsysteem in. Zo ga jij zorgeloos op vakantie. Kijk voor een mogelijke locatie op huisje huren Rotterdam. Ga goed voorbereid naar je vakantiebestemming en laat je huis veilig achter, zodat je niet ongerust hoeft te zijn tijdens je vakantie.

Advertentie

BrandblusserXL

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl