Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Hoe voorkom je dat je computer vlam vat?

Bericht geplaatst op // 195 keer bekeken

Veel mensen die in Waalwijk wonen, hebben een computer in huis. Desktopcomputers kunnen online veel werk verzetten en kunnen ook handig zijn om complexe concepten aan je kleine kinderen uit te leggen via de audiovisuele route. Volwassenen brengen laptops mee van hun bedrijf, die ze soms gebruiken voor dringend werk buiten kantooruren. Het punt is dat computers in veel huizen op grote schaal worden gebruikt, en net als elk ander elektrisch apparaat zijn ze ook verantwoordelijk voor het in brand steken van verschillende huizen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een ​​computer verantwoordelijk kan zijn voor het in brand steken van een heel huis, maar hier zijn de meest voorkomende redenen en wat er moet worden gedaan om ze aan te pakken.

Oververhitting

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak van het in brand vliegen van computers. Oververhitting wordt meestal veroorzaakt wanneer er onvoldoende ventilatie is en de computer zichzelf niet kan koelen. Wanneer een computer draait, genereren de componenten binnenin warmte die wordt verspreid door het koelsysteem (meestal een ventilator). Na verloop van tijd raken de luchtkanalen waar de hete lucht doorheen gaat verstopt door stofpluisjes. Het resultaat is dat er geen koele lucht naar binnen kan circuleren. Wanneer rekening wordt gehouden met warm weer, wordt de situatie verergerd en is de kans op een ongeluk nog groter.

Oplossing voor dit probleem is eenvoudig. Regelmatige reiniging van de luchtkanalen is cruciaal voor de goede werking van je computer. Ook geen spullen op je computer laten staan ​​en (indien mogelijk) AC installeren in de computerruimte is ook aan te raden. Vooral laptops hebben een krachtige lithium-ion batterij die instabiel wordt bij blootstelling aan temperaturen boven de 150 graden Celsius. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, zet je je laptop nooit op een bank of bed en zet je de laptop altijd op een harde ondergrond zoals een tafel of de vloer.

Ontsteken van draden of kabels

Laptops en desktopcomputers moeten worden aangesloten op stopcontacten om respectievelijk op te laden en te functioneren. Soms kunnen deze netsnoeren oververhit raken omdat ze beschadigd zijn of om een ​​andere reden. Als het gebruik van koorden in een dergelijke situatie langdurig wordt uitgevoerd, kan dit ertoe leiden dat ze vlam vatten. Bij laptops kan het ook zijn dat de oververhitting een gevolg is van een fabricagefout. Het is niet ongebruikelijk dat laptopfabrikanten terugroepacties uitvaardigen voor defecten aan het netsnoer. Het gebruik van verlengsnoeren om meerdere apparaten met elkaar te verbinden kan leiden tot overbelasting met brand tot gevolg. Dit type snoeren is ontworpen voor tijdelijk gebruik en indien mogelijk moeten zware verlengsnoeren worden gebruikt.

Als je regelmatig op Bet777 gokt op je computer is het belangrijk om te voorkomen dat je pc in de fik vliegt. Je voorkomt dit dus met behulp van dit artikel. Je weet dan zeker dat je plezier kunt beleven met het gokken zonder dat je computer beschadigd wordt. Bij een brand kan zelfs je hele huis schade krijgen, voorkom dit beslist met dit artikel!

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl