Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Is een betonvloer brandveilig?

Bericht geplaatst op // 141 keer bekeken

Een betonvloer wordt gebruikt voor zowel huishoudens als industrie. De vloer heeft veel voordelige kenmerken en is mede daarom razend populair op dit moment. Voor de industrie heb je andere type betonvloeren nodig dan in huis. Een industrie vloer moet veel meer kunnen verdragen, niet alleen op het gebied van gewicht maar ook op het gebied van brandveiligheid. In de industrie komt een staalplaat-betonvloer vaak voor. Deze vloer kan het gewicht van zware industriemachines dragen en is thermisch geïsoleerd. Dit betekent dat het warmte slecht geleidt en de temperatuur van de vloer dus niet snel zal stijgen. De brandwerendheid van deze vloer bedraagt 30 minuten. Hiermee voldoet de vloer aan de brandwerendheidseis. Een betonvloer die in huis wordt gelegd wordt niet aan extreme temperaturen blootgesteld. Er wordt in huishoudens vaak voor betonvloeren gekozen omdat je dan vloerverwarming kan leggen. Maar dat wordt natuurlijk nooit zo warm als een fabriekshal voor staal bijvoorbeeld.

De voordelen van een betonnen vloer:

Een betonvloer is vergeleken met andere vloeren voor in huis dus erg brandveilig. Dat is niet het enige voordeel van een betonnen vloer. De vloer is te krijgen in allerlei natuurlijke tinten. Lichte tinten zorgen voor een frisse en lichte uitstraling in je huis, en de donkere tinten kunnen zorgen voor een knus en stoer gevoel. Een betonnen vloer is beschikbaar in ontzettend veel kleuren. Als je zou willen kan je de vloer alle kleuren van de regenboog geven. Maar mensen kiezen vaak voor een natuurlijke tint zoals grijs- en aardetinten. Deze kleuren zijn tijdloos en passen bij elk interieur. In publieke gebouwen zoals bijvoorbeeld basisscholen wordt er nog wel eens gekozen voor gekke opvallende kleuren. Dat past ook bij een bassischool. Een ander voordeel van een betonnen vloer is vloerverwarming. Betonvloer is de ideale type vloer voor vloerverwarming. Als je vloerverwarming wilt aanleggen moet je wel rekeninghouden met welk beton je gaat gebruiken. Als je het verkeerde beton gebruikt kunnen er op lange termijn scheuren in de vloer ontstaan. Om scheuren te voorkomen moet je kiezen voor een vloer die minimaal 10cm dik is. Met deze dikte is er plek voor twee betonnetten, die kunnen voorkomen dat het beton gaat scheuren als het uitzet door de warmte.

Beton cire:

Als je hebt besloten te kiezen voor een betonvloer moet je kijken welke afwerking jij het meest geschikt vindt voor in huis. Betonlook staat met klem op nummer 1. Wil jij niet meelopen met deze trend of zoek je een andere afwerking dan kun je voor beton cire gaan. Dit is een al wat oudere techniek voor vloerafwerking die je vandaag de dag steeds weer vaker terugziet. Beton cire heeft een waterdichte eigenschap waardoor je deze techniek ook in natte ruimtes als de badkamer of het washok kunt gebruiken. Door de aanbrengtechniek ontstaat er een patroon. Het patroon zorgt voor een warme look die niet te perfect lijkt, dit geeft de vloer karakter. Vooral in een nieuwbouwwoning waar alles strak is, is deze manier van afwerken een mooie optie om weer wat contrast in de kamer te brengen.

Advertentie

BrandblusserXL

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl