Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Platenbeurs Waalwijk groot succes

Bericht geplaatst op // 116 keer bekeken

Bezoekers vanuit heel Nederland zijn naar de platenbeurs in Waalwijk gekomen. Sommige wilden hun verzameling graag uitbreiden terwijl andere gewoon wilden genieten van de nostalgie. De lp van Jerry Reed “The Uptown Poker Club” was een hit dit jaar. De afbeelding van de hoes laat een aantal mannen zien die aan het pokeren zijn. Dit laat goed zien dat de hoes soms belangrijker is dan de plaat.

De voorraden met elpees, singles, cd’s en dvd’s werden overal vandaan getrokken om er een geweldige dag van te maken. Arie de Zeeuw en Spacejunky waren ook op de beurs aanwezig. De bezoekers hebben de leukste verhalen te vertellen. Zo zou Frank Reyns sinds 1970 geprobeerd hebben elk jaar een speciaal album te verzamelen. Hij zou er nu 51 moeten hebben, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Hij zou graag Mama Said van Lenny Kravitz willen vinden.

De platenbeurs is het perfecte uitje voor de familie. Zo zijn vader en dochter Bill en Olga samen op pad. Ze zoeken naar een lp van de Outsiders. Hier staan de nummer Touch en Monkey on my Side op. De twee hebben indrukwekkende lp-verzamelingen. Ze zouden meer dan vierhonderd elpees in hun bezit hebben.

Organisator Rob van Veenendaal

Hij is van Robbies Records en was natuurlijk ook aanwezig op de beurs. Volgende week zou het tien jarig bestaan worden gevierd. De vaste kern gaat dit met elkaar vieren voor de gezelligheid. De platenbeurs gaat namelijk niet alleen maar om geld verdienen, maar ook om de elpees en nostalgie.

Van Veenendaal zegt dat de bezoekers soms best fanatiek zijn. Een echtpaar wilden alle singles uit de top 40 kopen. Ook viel het van Veenendaal op dat mensen een plaat al snel kopen voor het plaatje van de hoes.

Een beetje geluk nodig

Voor de bezoekers die opzoek zijn naar een specifieke plaat is er een beetje geluk nodig. Je moet echt door honderden elpees heen speuren om te vinden waar je naar zoekt. Dit kan heel lang duren. Hier deinzen echte fans echter niet voor terug.

Hans van Hassel is heel erg blij met zijn nieuwe lp Glamour van Dave Davies. Hij is van jongs af aan al fan van The Kinks. Dit heeft hem mooie vriendschappen en herinneren opgeleverd door de jaren heen.

De grootste platenbeurs in Nederland

Dat is niet de platenbeurs in Waalwijk, maar de Mega Record & CD Fair georganiseerd door Record Planet. De beurs verhuist dit jaar van de Jaarbeurs in Utrecht naar de Brabanthallen. De grootste platenbeurs van Nederland vindt plaats op 12 en 13 november van 2022.

De beurs is al meer dan 25 jaar actief in Nederland en zou tot de grootste platenbeurzen ter wereld behoren. De kopers en verkopers komen twee keer per jaar samen om de meest uitgebreide collecties te bekijken. De bezoekers komen niet alleen om muziek te kopen, maar ook om hun passie te delen met andere. Er zijn exposities, optredens en boekpresentaties te vinden op de beurs.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl