Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Wat waren de meest voorkomende soorten delicten in Waalwijk in 2020?

Bericht geplaatst op // 70 keer bekeken

In de gemeente Waalwijk zijn in 2020 in totaal zo goed als twee duizend misdaden geregistreerd, om precies te zijn werden vorig jaar 1.977 misdrijven vastgelegd door de politie. Deze misdaden zijn ingedeeld in maar liefst 42 verschillende soorten delicten. Uit het dataportaal van de politie blijkt dat met name horizontale fraude vaak geregistreerd wordt in de gemeente Waalwijk, dit was tenminste het soort delict met het hoogste aantal misdaden in 2020. Horizontale fraude bestaat uit verschillende type delicten, maar ze hebben allemaal te maken met fraude natuurlijk. Daarnaast blijkt uit de gegevens van de politie ook dat er relatief veel ongevallen op de weg geregistreerd zijn in de gemeente Waalwijk in 2020, waar je je natuurlijk voor kunt verzekeren met behulp van een autoverzekering. In dit artikel kun je meer lezen over meest voorkomende soorten delicten in Waalwijk vorig jaar.

Welk delict werd het meest geregistreerd in Waalwijk in 2020?

Zoals net al genoemd is registreerde de politie in Waalwijk vorig jaar vooral misdaden die te maken hadden met horizontale fraude. Dit soort delict kwam in 2020 in de gemeente namelijk maar liefst 360 keer voor. Mogelijk vraag je je nu af wat voor soort misdrijf horizontale fraude precies is. Eerder werd al uitgelegd dat dit te maken heeft met fraude, maar er zijn natuurlijk allemaal verschillende soorten fraude. Zo valt onder meer identiteitsfraude onder horizontale fraude, dit is het opzettelijk verkrijgen van valse identificatiemiddelen. Intellectueeleigendomfraude is daarnaast ook onderdeel van horizontale fraude. Intellectueel eigendom staat overigens voor de rechten op intellectuele creaties, zoals producten, merknamen en uitvinden. Alleen de mensen die over het intellectueeleigendomsrecht beschikken mogen dit product produceren of deze merknaam hanteren, maar bij fraude is er vaak sprake van het namaken van de merkgoederen.

Welke delicten maken het podium compleet?

Horizontale fraude staat met een ruime voorsprong eerste op de lijst met de meest geregistreerde delicten in de gemeente Waalwijk in 2020. Daarentegen zijn er natuurlijk nog wel meer soorten misdaden gepleegd. Zo bestaat het podium voor de rest uit ongevallen op de weg en vernieling c.q. zaakbeschadiging. Ongevallen (weg), zoals dit type delict officieel genoemd wordt, bestaat uit drie verschillende dingen: verkeersongeval met letsel, verkeersongeval met dodelijke afloop en verlaten plaats na verkeersongeval. Van de ongevallen op de weg registreerde de Waalwijkse politie in 2020 238 misdaden. Hiermee bleef het vernieling c.q. zaakbeschadiging net voor, hier werden namelijk 211 gevallen van geregistreerd vorig jaar. Vernieling c.q. zaakbeschadiging bestaat uit vijf verschillende typen delicten in totaal: vernieling van / aan auto, vernieling van / aan openbaar vervoer / abri, vernieling van / aan openbaar gebouw, vernieling overige objecten en openlijke geweldpleging tegen goederen.

Welke delicten werden nog meer vaak geregistreerd?

Natuurlijk zijn horizontale fraude, ongevallen op de weg en vernieling c.q. zaakbeschadiging niet de enige typen delicten die vaak geregistreerd werden in de gemeente Waalwijk in 2020. Er werden namelijk nog meer misdaden vaak gepleegd afgelopen jaar, al waren hier wel veel minder gevallen van volgens de data van de politie. De rest van de top 10 in de lijst van de meest geregistreerde delicten in de gemeente Waalwijk bestaat namelijk uit overige vermogensdelicten, diefstal uit / vanaf motorvoertuigen, mishandeling, onder invloed (weg), bedreiging, diefstal van brom-, snor- en fietsen en cybercrime. Dit lijstje begint bij 152 geregistreerde misdaden bij overige vermogensdelicten en eindigt bij cybercrime met 61 registraties door de politie in Waalwijk. Hiermee loopt het vooralsnog dus fors achter op de top 3, al zou het best kunnen dat dit in 2021 heel anders is. Met name cybercrime wordt tegenwoordig veel toegepast door criminelen immers.

Advertentie

BrandblusserXL

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl