Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

A59 is nog altijd één van de gevaarlijkste wegen van Nederland

Bericht geplaatst op // 5783 keer bekeken

De A59 en knooppunt Hooipolder in het bijzonder behoren nog altijd tot één van de gevaarlijkste wegen van Nederland. Dinsdagavond besteedde het programma ‘De gevaarlijkste wegen van Nederland’ uitgebreid aandacht aan de weg, waar in het verleden meerdere ernstige ongelukken gebeurden. Afgelopen zomer nog bijvoorbeeld, toen de 20-jarige Danique betrokken raakte bij een zwaar ongeval op de A59 bij Made. Een auto knalde met meer dan 150 kilometer per uur achterop de wagen van Danique.

"Toen ik in de ziekenwagen zat, zei de ambulancebroeder dat hij nog nooit had meegemaakt dat iemand zo’n klap had overleefd. Ik heb heel veel engeltjes op mijn schouder gehad", aldus Danique in de uitzending. Ze kan door het ongeval nog altijd niet zien met haar rechteroog.

Op knooppunt Hooipolder gaat het ook vaak mis. Dit is het enige knooppunt in Nederland waar nog stoplichten staan.

Juist die stoplichten zorgen voor onveilige situaties. Het verkeer moet in korte tijd veel snelheid minderen. "Er staan pas heel laat borden dat er verkeerslichten komen. Als het druk is, zie je dat gewoon niet", aldus Danique.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaf in een schriftelijke reactie aan het televisieprogramma aan dat knooppunt Hooipolder niet tot de drukste knelpunten van Nederland behoort. Daarom heeft de investering van ruim tweehonderd miljoen euro geen prioriteit.

In de uitzending was ook nog aandacht voor het dramatisch ongeluk op 1 oktober 2010. Een vrouw en drie kinderen waren op slag dood toen hun auto werd geplet tussen twee vrachtwagens. Eén kind overleefde het ongeluk.

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl