Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Tree of Life

Cheap Licensing

Security Discounter

Monkey Town Waalwijk

Kentekencheckonline.nl

DVS brandbeveiliging

Brandblusser

A59 is nog altijd één van de gevaarlijkste wegen van Nederland

Bericht geplaatst op // 4020 keer bekeken

De A59 en knooppunt Hooipolder in het bijzonder behoren nog altijd tot één van de gevaarlijkste wegen van Nederland. Dinsdagavond besteedde het programma ‘De gevaarlijkste wegen van Nederland’ uitgebreid aandacht aan de weg, waar in het verleden meerdere ernstige ongelukken gebeurden. Afgelopen zomer nog bijvoorbeeld, toen de 20-jarige Danique betrokken raakte bij een zwaar ongeval op de A59 bij Made. Een auto knalde met meer dan 150 kilometer per uur achterop de wagen van Danique.

"Toen ik in de ziekenwagen zat, zei de ambulancebroeder dat hij nog nooit had meegemaakt dat iemand zo’n klap had overleefd. Ik heb heel veel engeltjes op mijn schouder gehad", aldus Danique in de uitzending. Ze kan door het ongeval nog altijd niet zien met haar rechteroog.

Op knooppunt Hooipolder gaat het ook vaak mis. Dit is het enige knooppunt in Nederland waar nog stoplichten staan.

Juist die stoplichten zorgen voor onveilige situaties. Het verkeer moet in korte tijd veel snelheid minderen. "Er staan pas heel laat borden dat er verkeerslichten komen. Als het druk is, zie je dat gewoon niet", aldus Danique.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaf in een schriftelijke reactie aan het televisieprogramma aan dat knooppunt Hooipolder niet tot de drukste knelpunten van Nederland behoort. Daarom heeft de investering van ruim tweehonderd miljoen euro geen prioriteit.

In de uitzending was ook nog aandacht voor het dramatisch ongeluk op 1 oktober 2010. Een vrouw en drie kinderen waren op slag dood toen hun auto werd geplet tussen twee vrachtwagens. Eén kind overleefde het ongeluk.

Bekijk de foto's:

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Reacties  

#1 NL 12-10-2016 13:11
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaf in een schriftelijke reactie aan het televisieprogra mma aan dat knooppunt Hooipolder niet tot de drukste knelpunten van Nederland behoort. Daarom heeft de investering van ruim tweehonderd miljoen euro geen prioriteit. Dan kun je gerust zeggen dat die ministerie niet goed bezig is ze, lijken alleen te kijken waar ze zelf beter van worden, ze zien liever meer DODEN VALLEN dan daadwerkelijk een goede oplossing te vinden om er zelf beter van te worden, en ook nog is dat ze het schriftelijk bekend maken inplaats van voor de camera te zeggen dat geeft toch ook al aan om wat voor laffaards wij te maken hebben hier in Nederland, je betaald genoeg belasting dus dan mag je ook wel verwachten op een betere reactie inplaats van wat ze nu mee komen, zou zeggen ministerie als er meer doden vallen durven jullie dan nog wel in de spiegel te bekijken!!!!!!! !!!!!!!!!!!
#2 Robke 12-10-2016 16:41
Er is nog altijd de mogelijkheid om een petitie te starten en deze dan te overhandigen aan het ministerie. Bij genoeg handtekeningen zijn ze verplicht om dit te behandelen.
#3 Jar 13-10-2016 00:38
Nee, niet de drukste maar wel een van de gevaarlijkste. Waar leg je de prioriteit?! Dat ongeluk met die doden was echt verschrikkelijk .
#4 Anne 13-10-2016 10:18
Toch ook een kwestie van opletten, het ligt niet altijd aan de weg maar ook aan de bestuurder.
Heb het programma gezien en de meeste ongevallen zijn gebeurt door achterop de voorganger
te botsen.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl