Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Agent schreeuwde het uit van de pijn: verwarde man slaat politie hard met bezem

Bericht geplaatst op // 4892 keer bekeken

WAALWIJK - "Dit heb ik echt nog nooit gezien. Ik ben er echt van geschrokken." Winkelier Rogier Meeuwsen keek zijn ogen uit toen een verwarde man voor flink wat tumult zorgde bij hem in de Stationsstraat in Waalwijk. De man verwondde drie agenten en kon pas na drie waarschuwingsschoten worden aangehouden.

"Ik zag de man in de straat lopen, met agenten die op hem afliepen. En ineens ging hij helemaal door het lint", beschrijft Rogier. Hij heeft een computerwinkel in de Stationsstraat en was ooggetuige van het hele incident. "De man pakte de bezem af van iemand die de stoep stond te vegen en sloeg daarmee op auto's."

Daarna richtte de woede van de man zich op de agenten. "Hij begon ze te slaan en schoppen. Een agent viel voor mijn zaak op de grond. Hij schreeuwde het uit van de pijn en had last van zijn enkel", vertelt Rogier. De politie laat weten dat die agent naar het ziekenhuis is gebracht. Twee andere agenten zijn in hun gezicht geslagen, zo meldt de politie.

Ook een oudere vrouw zag alles gebeuren. "Ik ben echt vreselijk geschrokken. Ik heb me nog even om de agent bekommerd, die zo'n pijn had", vertelt ze.

Agenten kregen de man niet zo maar aangehouden, zag ook Rogier. "Ze probeerden het met pepperspray. Maar hij was zo agressief, volgens mij was hij onder invloed van drugs. Echt niets hielp", vertelt de winkelier. Uiteindelijk losten agenten drie waarschuwingsschoten en kon de man worden aangehouden.

"Dat gebeurt niet zomaar", vertelt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. "De collega's voelden zich heel erg bedreigd. De situatie was erg intimiderend." Waarom de man zo agressief reageerde is niet bekend.

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Reacties  

#1 Rijk wordt je ni.... 21-01-2019 17:53
De manier hoe de politie op trad is dermate schandalig. Dat je met 3 agenten niet 1 gekke vent kan aanhouden vind ik echt diep schamend. Dus dit jaar niet bezuinigen op defensie maar investeren. Want dit is zo schandelig dat ik me gewoon schaam als Nederlander zijnde. Hoe moeilijk is het om 1 iemand op te pakken. Kwestie van plannen en aanvallen met zn 3e. Serieus vind echt niet kunnen.
#2 Burger 21-01-2019 18:19
Dat is het makkelijkste. Kritiek geven vanaf de zijlijn...
#3 Benno 21-01-2019 19:06
De reactie van 'Rijk' hierboven staat vol taalfouten. Het woord 'schamend' bestaat niet eens! Niet bijster intelligent zijn en wel kritiek uiten richting de politie, het hoort blijkbaar bij elkaar... Treurig.
#4 Burger 21-01-2019 19:11
Voor "Rijk wordt je nu..."!
Lekker makkelijk om zo op de politie af te geven! Heb jij weleens met iemand gevochten die misschien heel zijn neus vol heeft? Dat zijn net dolle stieren en blijven doorgaan en terug komen! Ze voelen geen pijn en zijn onvermoeibaar! Ga er zelf eens staan! Investeren in de politie? Daar ben ik het met je eens maar niet om jouw redenen! De rest van jouw verhaal is grote onzin!!
#5 Anne 21-01-2019 23:29
De politie heeft goed gehandeld. Wanneer ze gericht hadden geschoten,
was de ellende groter geweest, met alle nare gevolgen vandien.
Goed opgelost.
#6 Anne 21-01-2019 23:33
P.s. Alsnog veel sterkte voor de gewonde agenten.vp
#7 burger 22-01-2019 10:18
net zo doen als in de Amerika de thasser er op richten of net zo in enge land met de knuppel er op maar veel sterkte voor de gewonde agenten
#8 Kelvin 22-01-2019 12:44
En we halen er wereldnieuws mee. We staan op RT.com vandaag.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl