Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

UPDATE: Waalwijker met oefengranaat op zak aangehouden bij eigen woning aan De Amstel Waalwijk

Bericht geplaatst op // 7642 keer bekeken

Waalwijk - Een 57-jarige man uit Waalwijk dreigde maandag 16 mei 2016 zichzelf iets aan te doen, mogelijk met een wapen. Hij is aangehouden.

De meldkamer kreeg rond 16.40 uur een melding dat een man in een woning aan de Amstel dreigde zelfmoord te plegen en dat hij mogelijk een wapen zou hebben. Agenten en specialistische diensten waaronder een arrestatieteam en een explosievenverkenner, zijn naar de woning gesneld. De man verbleef in de woning. Uit voorzorg zijn direct omliggende woningen ontruimd en is de omgeving afgezet.

De man kwam uiteindelijk zelf naar buiten, maar gezien de aanwezigheid van mogelijk een wapen namen de agenten geen enkel risico. Door geregisseerd handelen van de agenten kon de man zonder geweld worden aangehouden. Hij bleek bij de aanhouding een oefengranaat op zak te hebben.

In de woning zijn verder nog drie wapens aantroffen. De man is aangehouden voor mishandeling en verboden wapenbezit. De politie doet nog verder onderzoek in de woning. De man is ingesloten voor verhoor.

Advertentie

BrandblusserXL

Laatst aangepast op 17 mei 2016 13:33

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl