Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Automobilist komt weg met gebruik van lachgas, maar wordt in Waalwijk alsnog aangehouden

Bericht geplaatst op // 1920 keer bekeken

WAALWIJK - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een lachgasgebruiker opgepakt. In eerste instantie kwam de man, die het lachgas in zijn stilstaande auto innam, er mee weg. Later werd de twintiger alsnog aangehouden.

Op het moment dat de man in zijn geparkeerde auto lachgas inhaleerde, trof de politie hem aan. Naast de bestuurder, op de bijrijderstoel, stond een lachgastank van twee kilogram. De man beloofde plechtig geen auto meer te rijden, maar dat bleek een leugen.

De politie trof hem twintig minuten later namelijk aan op de Taxandriaweg in Waalwijk. Hoewel hij ditmaal geen ballon aan zijn mond had, werd de man een halt toegeroepen. Nadere controle wees uit dat de man niet één lachgastank van twee kilogram in zijn auto had staan, maar drie. Een van die tanks stond ‘open’, de twee andere waren dicht.

Om die reden werd de man alsnog aangehouden, aangezien dit in strijd is met het over de weg transporteren van gevaarlijke stoffen. De tanks werden in beslag genoemen, de bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen.

Tekst: Willem Brouwer

Laatst aangepast op 26 juni 2020 17:33

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl