Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Brandweer klaar met nablussen bij Huiskes Metaal in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 5759 keer bekeken

WAALWIJK - De brandweer is tot woensdagochtend vroeg beziggeweest met het nablussen van de brand bij Huiskes Metaal in Waalwijk. De brand brak dinsdag aan het begin van de avond uit. Tot een uur of zes woensdagochtend werden de laatste resten gesloopt en nageblust, zo liet de brandweer weten. Vervolgens konden zij hun spullen inpakken.

De brand op het industrieterrein aan de Veerweg in Waalwijk zorgde voor veel rook die in de verre omgeving te zien was. Rond kwart voor één vannacht werd het sein brand meester gegeven.

Iets voor vier uur dinsdagnacht werd vanwege deze rook nog een NL-Alert verstuurd in een deel van Tilburg. De wind was gedraaid.

Onder meer in de wijk Reeshof in Tilburg werden bewoners woensdagochtend wakker met de geur van brandend plastic. Overlast die volgens de verstuurde NL-Alert nog zeker tot zeven uur woensdagochtend kan duren.

Dinsdagavond werden in de nabije omgeving van de Veerweg al twee NL-Alerts verstuurd. Toen de brand uitbrak was er niemand in de loods aanwezig. Omdat de loods maar weinig muren bevat, kon de brand zich gemakkelijk verspreiden.

Marcel de Jong van de brandweer noemde het een 'moeilijke' brand. "Er ligt veel brandbaar materiaal binnen.Het is een recyclingbedrijf van allerlei elektronica, computers en printers. En dat geeft een vervelende brand."

Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. De Veiligheidsregio adviseert om spullen te wassen, waar roetdeeltjes op zijn neergekomen. Omliggende bedrijven kunnen woensdag gewoon opengaan.

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl