Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Tree of Life

Cheap Licensing

Security Discounter

Monkey Town Waalwijk

Kentekencheckonline.nl

DVS brandbeveiliging

Brandblusser

Brandweer Waalwijk krijgt nieuwe kazerne

Bericht geplaatst op // 4258 keer bekeken

WAALWIJK - De brandweer in Waalwijk verhuist in 2018 naar een nog te bouwen kazerne naast jongerencentrum Tavenu, langs de Taxandriaweg. Voor de bouw wordt 3,1 miljoen euro uitgetrokken. De nieuwe, grotere kazerne is nodig omdat er meer vast personeel komt te werken, in verschillende functies. Dat personeel kan ook direct worden ingezet als moet worden uitgerukt.

Daardoor moet de brandweer sneller bij een brand kunnen zijn dan nu. De brandweer komt nu nog te vaak te laat omdat die te afhankelijk is van vrijwilligers. Die moeten eerst naar de kazerne komen voordat ze kunnen uitrukken. De brandweer verliest daar kostbare tijd. In de laatste twee jaar was de brandweer in 46 procent van de gevallen te laat, als het gaat om woningen die voor 2003 zijn gebouwd of brandgevoelige panden zoals zorgcentra.

Door meer vast personeel te laten werken op de kazerne moet dat probleem worden opgelost. Dat vaste personeel kan bij brand direct worden ingezet. Door ruimtegebrek op de huidige locatie, moet er een nieuwe kazerne worden gebouwd.

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Reacties  

#1 Jj 20-12-2016 19:45
Zeer mooi dat dit gedaan word niet alleen de nieuwe pand maar ook vast personeel daar red je zeker meer levens mee, maar al met al deze mensen ongeacht brandweer of politie of ambulance personeel deze mensen staan voor ons allemaal klaar en verdienen zeker ook een mooi en een veilig gebouw waar ze kunnen werken en bij kunnen praten, Mischien zou het mooi zijn om van de oude kazerne een soort van museum van te maken of een mix met politie en ambulance er bij, dan krijgen hulpverleners hopelijk meer respect voor het werk wat ze doen, van mij krijgen alle hulpverleners respect, zonder hun zijn wij nergens.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl