Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Brandweer Waalwijk krijgt nieuwe kazerne

Bericht geplaatst op // 5301 keer bekeken

WAALWIJK - De brandweer in Waalwijk verhuist in 2018 naar een nog te bouwen kazerne naast jongerencentrum Tavenu, langs de Taxandriaweg. Voor de bouw wordt 3,1 miljoen euro uitgetrokken. De nieuwe, grotere kazerne is nodig omdat er meer vast personeel komt te werken, in verschillende functies. Dat personeel kan ook direct worden ingezet als moet worden uitgerukt.

Daardoor moet de brandweer sneller bij een brand kunnen zijn dan nu. De brandweer komt nu nog te vaak te laat omdat die te afhankelijk is van vrijwilligers. Die moeten eerst naar de kazerne komen voordat ze kunnen uitrukken. De brandweer verliest daar kostbare tijd. In de laatste twee jaar was de brandweer in 46 procent van de gevallen te laat, als het gaat om woningen die voor 2003 zijn gebouwd of brandgevoelige panden zoals zorgcentra.

Door meer vast personeel te laten werken op de kazerne moet dat probleem worden opgelost. Dat vaste personeel kan bij brand direct worden ingezet. Door ruimtegebrek op de huidige locatie, moet er een nieuwe kazerne worden gebouwd.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl