Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Café The Soul Kitchen moet dicht na overlijden gast: ‘Er is flinke onrust ontstaan’

Bericht geplaatst op // 4097 keer bekeken

Reactie Nol Kleijngeld, Burgemeester Waalwijk : Tekst door Michel Koster.

WAALWIJK - Café The Soul Kitchen in Waalwijk moet twee weken dicht na het overlijden van een 31-jarige man uit Kaatsheuvel voor de deur van de horeca-zaak. Burgemeester Nol Kleijngeld sluit het café om de rust terug te laten keren in de buurt. Ook zijn er nog veel vragen rond het overlijden van de man.

De man bezocht in de nacht van zaterdag op zondag café The Soul Kitchen aan de Stationsstraat. Volgens een eerdere verklaring van de politie leek het erop dat hij aan de bar in slaap was gevallen. Rond sluitingstijd reageerde hij niet meer op de vraag om naar huis te gaan. De Kaatsheuvelnaar werd naar buiten gedragen en zakte daar ineen, waarop 112 werd gebeld. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, de man werd nog gereanimeerd, maar het mocht niet baten.

De politie doet nog onderzoek naar het overlijden. Volgens de gemeente is er sprake van een ‘onnatuurlijke dood’. Ze zegt niet dieper op de zaak in te kunnen gaan, zolang het onderzoek loopt. ,,Er komen tegenstrijdigheden naar voren over de gang van zaken", concludeert Kleijngeld. De politie gaf overigens afgelopen weekend aan niet uit te gaan van een misdrijf.

Volgens de burgemeester is de impact op de buurt in ieder geval groot. ,,Er heerst flinke onrust door wat er is voorgevallen. Dit noemen we ernstige verstoring van de openbare orde. Zo'n tijdelijke sluiting helpt om de rust weer terug te laten keren in de omgeving", stelt hij.

Het Waalwijkse café blijft in ieder geval gesloten, zolang het onderzoek loopt en de rust in de omgeving weer is teruggekeerd.

Het is volgens de gemeente niet de eerste keer dat er zoiets voorvalt bij café The Soul Kitchen. De afgelopen jaren zou de eigenaresse meerdere malen zijn aangesproken op diverse klachten en ‘verstoringen’. Het gaat concreet om drie punten, aldus Kleijngeld. Geluidsoverlast, niet houden aan sluitingstijden, en niet adequaat optreden bij verstoringen en (op tijd) 112 bellen op het moment dat dit nodig is. "

,,In de afgelopen jaren is daarom al diverse keren handhavend opgetreden tegen het café. ,Als gemeente vinden wij dat vergunningshouders van een horecazaak verantwoordelijk zijn voor de veiligheid binnen en buiten de zaak.”

De eigenaresse is zeer teleurgesteld en verbolgen over de gedwongen sluiting. Op Facebook heeft ze een open brief aan burgemeester Nol Kleijngeld geplaatst. ,,Ja, wij hebben een onbekende man zijn roes laten uitslapen. Rustig aan de bar. Niks genuttigd en niet van zijn plaats geweest", schrijft ze. ,,Ja, we hebben een aantal keren gecheckt, daarna direct hulp geboden en 112 gealarmeerd. De man overleed onder mijn ogen.”

Ze spreekt van een traumatische ervaring. ,,Door uw beslissing mijn café te sluiten, zet u mij neer als een nalatig onverantwoordelijk persoon. De hatelijke reacties van vreemden zijn niet te verteren. Wat had ik moeten doen? Hem buiten schuiven anoniem. Dank u. Voor uw medeleven", laat ze de burgemeester weten.

De eigenaresse betuigt haar medeleving aan de nabestaanden. Voor het café waren ook bloemen gelegd, maar die zijn weer verdwenen.

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 16 september 2020 02:19

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl