Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

De Tilburgse 112-meldkamer kan voortaan via je GPS zien waar je bent

Bericht geplaatst op // 3344 keer bekeken

Een noodgeval kan altijd en overal gebeuren. Je weet dat je dan meteen 112 moet bellen en je locatie moet doorgeven, maar wat als je niet weet waar je bent? De meldkamers in Tilburg en Den Bosch kunnen vanaf nu je locatie bepalen via je GPS en zo zien waar ze heen moeten.

De centralist bij de meldkamer stuurt je een sms met een link. Zodra je daar op klikt, geef je toestemming om je locatie door te geven aan de meldkamer. Daarna kan je de locatie verduidelijken door bijvoorbeeld aan te geven dat je bij de overkant van een kanaal bent.

Je hebt wel een werkende internetverbinding en GPS-systeem nodig. Als je dat niet hebt dan moet je alsnog opzoek gaan naar een herkenningspunt zoals een straatnaambord, routepaaltje of een opvallend gebouw.

“Als je écht niet weet waar je bent en je hebt dringend hulp nodig, dan is deze manier erg handig,” zegt Linda Toet, een woordvoerster van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV). “Het is wel sneller als je zelf kan aangeven waar je bent.” Het activeren van de link kost namelijk tijd. Dit systeem is vooral handig als je midden in een bos of natuurgebied bent.

Het is nog onbekend of deze methode later bij elke 112-melding wordt toegepast. “Het zou natuurlijk mooi zijn als in de toekomst de locatie van de beller automatisch wordt meegestuurd naar de meldkamer. Op dit moment is dat nog niet toegestaan in verband met privacy,” zegt Toet.

Bij de meldkamers van de politie, brandweer en ambulance wordt dit systeem gebruikt.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl