Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Drie inwoners gemeente Waalwijk besmet met coronavirus

Bericht geplaatst op // 5442 keer bekeken

Drie inwoners uit de gemeente Waalwijk zijn positief getest op het coronavirus. De inwoners zijn afgelopen weekend thuisgekomen uit Noord-Italië.

Op dit moment zitten de inwoners thuis in isolatie. Zij maken het naar omstandigheden goed. De GGD brengt de contacten van de patiënten in kaart. Met risico-contacten neemt de GGD contact op. Hun gezondheid wordt twee weken gemonitord. Dat is de standaard procedure. Bij klachten worden zij door de GGD getest. Mensen waar geen contact mee wordt opgenomen lopen geen vergroot risico.

Burgemeester Nol Kleijngeld: “We hebben en houden contact met de besmette inwoners en hun familieleden en leven met hen mee. Zij zitten in een situatie waar niemand hoopt zelf in terecht te komen. We vragen iedereen om de privacy van deze inwoners te respecteren. Ik kan mij goed voorstellen dat de inwoners van onze gemeente met vragen en zorgen zitten. Wij laten ons goed informeren door de GGD en het RIVM en houden onze inwoners via de Veiligheidsregio op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo beperken en voorkomen we samen verdere verspreiding van dit nare virus. ”

De gemeente volgt het advies en de informatie van de autoriteiten, de GGD en het RIVM, op de voet. Het overgrote deel van de patiënten met het coronavirus heeft milde klachten. Bijna alle patiënten met het coronavirus komen uit een risicogebied zoals omschreven op www.rivm.nl of zijn gerelateerd aan een patiënt die eerder al in beeld was. Het advies van het RIVM blijft om alleen thuis te blijven met lichte luchtwegklachten als u in één van de risicogebieden bent geweest. Zij geven verder aan dat er - naast de gebruikelijke maatregelen om griep te voorkomen - geen reden is voor extra maatregelen.

Het RIVM heeft op haar site www.rivm.nl/covid-19 veel gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus staan. Voor vragen over het coronavirus kunt u ook bellen met het landelijke informatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351. Mensen met specifieke vragen over hun eigen gezondheid kunnen het beste telefonisch contact opnemen met hun huisarts.

Persbericht Gemeente Waalwijk

Laatst aangepast op 06 maart 2020 11:11

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl