Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Eigenaar sportschool: 'De crimineel had zichzelf stiekem ingesloten'

Bericht geplaatst op // 4461 keer bekeken

WAALWIJK - Sportschooleigenaar John Nijholt is verbolgen over het besluit van de Waalwijkse burgemeester Nol Kleijngeld om zijn fitnesscentrum een maand te sluiten. Het fitnesscentrum bood onderdak aan een voortvluchtige crimineel. Maar daar wist Nijholt niks van, zegt hij zelf. ,,De man had zichzelf stiekem ingesloten."

De 55-jarige ontsnapte gevangene uit Etten-Leur had nog een gevangenisstraf openstaan van bijna twee jaar. In de school had de man een eigen ruimte met een matras, koelkast, magnetron en kledingkast. De crimineel staat te boek als vuurwapengevaarlijk en gewelddadig. Volgens Kleijngeld heeft de eigenaar sporters en omwonenden in gevaar gebracht door de crimineel onderdak te bieden.

Nijholt, die al eerder in beroep ging bij de gemeente voor deze beslissing, kijkt daar anders tegenaan. De gezochte man was lid van de sportschool, laat hij weten. ,,Het matras, koelkast en die andere spullen hadden we al langer. Dat de man zichzelf hier zou opsluiten, wisten we helemaal niet. Dat we nu toch dicht moeten, is het einde van de sportschool. We zullen waarschijnlijk failliet gaan." Nijholt kondigt aan naar de rechter te stappen.

Volgens de gemeente Waalwijk is het niet van belang dat een directielid op de hoogte is van de aanwezigheid van een voortvluchtige gevangene. Als er ernstige vrees bestaat dat een sportschool opnieuw op dezelfde wijze gebruik kan worden, heeft de burgemeester de bevoegdheid om de sportschool te sluiten, meent de gemeente.

Laatst aangepast op 31 maart 2017 14:32

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl