Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Enorme ravage na plofkraak op geldautomaat van ABN AMRO in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 6509 keer bekeken

WAALWIJK - In de Doctor Ringersstraat in Waalwijk is vrijdagochtend rond halfvier een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van de ABN AMRO. De gevel van het pand is daardoor zwaar beschadigd.

Of de daders ook iets hebben buitgemaakt is nog onbekend. Volgens getuigen gaat om twee daders die er na de plofkraak met een scooter vandoor zijn gegaan.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was in Waalwijk om het gebouw te checken op eventuele achtergebleven explosieven. Daarbij werdt een robot ingezet. De omgeving was een lange tijd afgezet.

In het gebouw zit, naast de geldautomaat, ook een administratiekantoor. Volgens de eigenaar van het pand moet het gebouw eerst gestut worden, voor er binnen gekeken kan worden naar de schade. Ook de EOD, dat onderzoekt of er nog explosieven zijn in het gebouw, moet volgens een politiewoordvoerder wachten totdat het gebouw is gestut.

De politie roept getuigen op zich te melden. Verder is ze op zoek naar camerabeelden van de plofkraak en informatie over de daders en de scooter. Enkele getuigen hebben ook een wit bestelbusje weg zien rijden richting de Midden-Brabantweg. Vermoedelijk heeft het busje ook iets met de plofkraak.

De politie kan nog niet zeggen of de daders iets buit hebben gemaakt.

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 09 augustus 2019 16:38

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl