Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Ex-medewerker Van Mossel die bedrijf hackte en van fraude beschuldigde, is opgepakt door de politie

Bericht geplaatst op // 3879 keer bekeken
Ex-medewerker Van Mossel die bedrijf hackte en van fraude beschuldigde, is opgepakt door de politie
Van Mossel Groep in Waalwijk

WAALWIJK - De man die computers bij autobedrijf Van Mossel Groep in Waalwijk hackte en het bedrijf beschuldigde van grootschalige fraude, is aangehouden door de politie. Dat bevestigt directeur Eric Berkhof van Van Mossel Groep.

Berkhof: “We hadden hem het voorstel gedaan om zich te melden bij een kliniek. Hij heeft dat niet gedaan. Het OM en de politie hebben hem nu ingerekend.”

In december verstuurde de ex-medewerker een brandbrief anoniem naar onder meer de Belastingdienst, de Rabobank en andere zakenpartners van het autobedrijf. In de brief werd verteld dat het bedrijf onder andere factuurdata zou aanpassen, bewust btw zou ontduiken en leaseauto's zou registreren op namen van werknemers.

Berkhof sprak de beschuldigen direct al tegen. Hij vermoedde dat een oud-werknemer leugens verspreidde. Het bedrijf liet een forensisch onderzoek doen om er zeker van te zijn en heeft een aanklacht tegen de werknemer ingediend.

Volgens Berkhof heeft de arrestatie echter niet direct te maken met de aanklacht door Van Mossel tegen de man. Het Openbaar Ministerie is volgens de directeur nu bezig met een onderzoek naar andere ‘criminele activiteiten’ van de man. Vermoedelijk gaat dit om het hacken van computers en het verduisteren en het witwassen van een geldbedrag.

De werknemer, vermoedelijk een 28-jarige man uit Oud-Heusden, zou dat hebben gedaan toen hij nog wel bij het bedrijf werkte.

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl